.

.

TOTS 21

Imatge del cava Castell d’Or. Foto: Cedida

El Celler Cooperatiu de Calafell ha estat la darrera incorporació a CEVIPE Grup Cooperatiu i Castell D’or, consolidant l’estratègia de creixement de totes dues entitats en els darrers temps.

D’aquesta manera, la Cooperativa situada al Baix Penedès segueix els passos de la Vinícola de Nulles i L’Agrària Espluguenca de l’Espluga Calba -situada a la comarca de Les Garrigues- i que es van incorporar al Grup el passat mes d’agost. Amb la darrera incorporació, CEVIPE Grup Cooperatiu i Castell d’Or amplien a setze el nombre de cooperatives de Primer grau associades, augmentant així la implantació territorial de CEVIPE Grup Cooperatiu i Castell d’Or dins de la DO Cava i estan presents dins la Denominació d’Origen Costers del Segre.

Tant Adrià Rabadà, Jordi Amell, president i Director General de Castell D’Or respectivament, com Xavier Farré, president executiu de CEVIPE Grup Cooperatiu, han coincidit en destacar «la importància de la unió cooperativa com a element vital i estratègic davant de la situació actual del mercat, on la unitat i la força de grup esdevenen més imprescindibles».

Amb la incorporació de la ja gairebé centenària Cooperativa Agrícola de Calafell, a CEVIPE Grup Cooperatiu i Castell d’Or, es recupera una de les cooperatives co-fundadora de CEVIPE fa més de trenta-cinc anys, i s’augmenta la xarxa de punts de venda directa de producte propi a través de l’agro-botiga situada en un enclavament turístic de la Costa Daurada. A més d’incrementar la massa social i el nombre d’hectàrees de vinya, aquestes, a prop de mar.

El mercat internacional permet treure bona nota a Castell d’Or

Castell d’Or exposa que la situació que ha viscut el sector el 2020 no li ha estat aliena. Jordi Amell, Director General de Castell D’Or exposa que «nosaltres som exportadors, el 80% del nostre negoci es troba a nivell internacional, i això ha fet que haguem pogut salvar la situació econòmica originada per la crisi pandèmica». Tanmateix Amell incideix en explicar que «la distribució en el sector de la hostaleria és una part important del volum del nostre negoci, tan a Catalunya com a fora. Tot i això hem passat amb bona nota davant de tot el que està passant en el sector».

La línia de creixement de Castell d’Or l’any 2019 va ser d’un 20%, lògicament l’any passat no es va produir aquesta situació ascendent fruit de les conseqüències de la Covid-19 «soc optimista de mena, espero que en aquest 2021 puguem tornar aquesta línia de creixement contingut i seguir donant a conèixer el nostre producte. Personalment l’optimisme caracteritza la meva personalitat així que espero que després de Setmana Santa, cap al mes de juny tot refloti de manera positiva» reflexiona el director general de Castell d’Or, que enguany celebra el seu 15è aniversari.

Helder Moya