.

.

TOTS 21

Els centres educatius del municipi ja han iniciat la formació en Suport Vital Bàsic. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Riudoms, de la mà del Centre de Formació i Innovació en Simulació (CFIS) de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, estan treballant conjuntament per tal que Riudoms pugui sol·licitar la certificació de municipi
cardioprotegit.

Per aconseguir aquesta denominació, que acredita el Consell Català de Ressuscitació (CCR), cal elaborar un Pla de Cardioprotecció Municipal. Aquest inclourà la dotació i distribució de desfibril·ladors (DEA) al municipi i els programes de formació reglada que cal realitzar a col·lectius d’interès sobre l’ús d’aquests aparells, així com les campanyes de sensibilització i informació a la ciutadania sobre com s’ha d’actuar en cas d’una emergència cardíaca. Properament, els ciutadans i les ciutadanes de Riudoms podran accedir a formacions en Suport Vital Bàsic i DEA subvencionades per la Diputació de Tarragona i el Consell Social de la URV.

Un dels pilars fonamentals per aconseguir la certificació recau en els centres educatius del municipi. A Riudoms, l’Escola Cavaller Arnau, l’Escola Beat Bonaventura i l’Institut Joan Guinjoan ja s’han iniciat en el Programa de formació curricular en Suport Vital del CCR-Departament d’Educació, dirigit a la sensibilització de l’alumnat. Per altra banda, l’equip educatiu de la Llar d’Infants ha realitzat recentment la formació de Suport Vital Bàsic i Primers Auxilis Pediàtrics impartida pel mateix CFIS.