.

.

TOTS 21

Ara fa tres anys que es va implantar a  Riudecanyes la recollida porta a porta amb cubells amb  xip per tal de poder determinar quins veïns participen i quins no ho fan i, indirectament, millorar els hàbits de separació a les llars.

Tot i que amb aquest sistema s’ha superat el 70% de recollida selectiva, situant Riudecanyes al capdavant dels municipis de Catalunya, encara es pot millorar.  Per aquest motiu i perquè no és just que paguin la mateixa taxa de residus aquells que ho fan bé i aquells que no s’implantarà el pagament per generació a partir del gener de 2018, un sistema que té com a essència que qui recicla més, paga menys.

Per tal d’informar a la ciutadania de l’ajustament del model de recollida s’enviaran cartes personalitzades a tots els habitatges explicant el canvi i detallant quina taxa pagaria cada habitatge el 2018 tenint en compte la seva participació actual en la recollida porta a porta.

Amb aquesta carta es pretén que tothom pugui comprovar que s’estan efectuant correctament les lectures dels seus cubells i que les dades que es recullen són correctes.

A més de la carta, es realitzarà una xerrada informativa el divendres 27 d’octubre a les 19:30 a la Societat Recreativa i s’atendrà personalment a la ciutadania en un espai informatiu. Al llarg de 15 dies, un educador ambiental atendrà (per telèfon, correu electrònic i presencialment) a totes les persones que tinguin dubtes o hagin detectat errades en les lectures dels seus cubells. En cas de no poder solucionar el dubte, un tècnic es desplaçarà al domicili en qüestió.

Amb aquesta implantació, Riudecanyes, esdevindrà, un cop més, municipi pioner en matèria de gestió de residus dins el territori català.