.

.

TOTS 21

L’homenatge s’ha celebrat al monument dedicat a totes les víctimes tarragonines de Mauthausen al Camp de Mart. Foto: Ajuntament

Aquesta tarda, l’alcalde Pau Ricomà ha presidit l’ofrena floral en motiu del Dia d’homenatge a les persones deportades a camps de concentració i víctimes del nazisme. Ricomà ha explicat que “22 tarragonins van ser víctimes mortals de l’odi desfermat pel nazisme a Europa, i que junt amb els 20 que van sobreviure a aquell horror, hem de continuar recordant i retent homenatge”. Ricomà també ha posat en valor actes com aquests, ja que “la memòria democràtica és la millor eina per fer front al feixisme”. 

En l’acte, també ha intervingut el president d’Amical Mauthausen i d’altres camps i de totes les víctimes dels nazisme a Espanya Joan Manuel Calvo, que ha volgut destacar que “ara més que mai, és necessari recordar aquests fet, per prevenir els actuals discursos d’odi”.

L’homenatge s’ha celebrat al monument dedicat a totes les víctimes tarragonines de Mauthausen al Camp de Mart, que recentment ha estat restaurat per Guillem Massalles. A més, s’ha aprofitat la restauració per a afegir en una placa adjunta els noms de 7 tarragonins més que s’han trobat en les darreres recerques. El monument va ser erigit per l’associació Amical Mauthausen el dia 20 de maig de 1984 després d’una assemblea general dels seus socis que es va celebrar al saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona. 

Aquest acte, s’emmarca el programa de Memòria Democràtica impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, centrat enguany en les deportacions de tarragonins i tarragonines als camps nazis. 

Redacció