TOTS 21

Espais emblemàtics de Reus han matinat aquest divendres amb ganes de carnestoltes. La plaça de les Basses i l’Estàtua del General Prim s’han sumat a la sensació de festa, perquè la pandèmia esborra somriures amb la mascareta, i a les ganes de trencar la monotonia imposada per una realitat poc agraïda. L’isnigne militar reusenc s’ha uniformat com un treballador sanitari a tall d’homenatge als nous herois contemporanis, amb xeringa per vacunar i pal de PCR a la part menys noble del cavall i amb la Covid-19 ensartada al seu sabre.

Aquesta voluntat de mantenir al calendari la festa del Carnaval més atípic es complementa amb les següents activitats previstes a la capital del Baix Camp:

  • Dissabte 13 de febrer. A les 12:00 h, a La Palma, Cantaval. Amb motiu del desè aniversari del Cantaval, estrena de les versions satíriques i humorístiques d’enguany, recordatori dels grans hits de les edicions anteriors i mostra de cant improvisat amb Cor de Carxofa. Organitza: Comissió del Cantaval. Entrada gratuïta, aforament limitat, imprescindible entrada prèvia a www.ticket.reuscultura.cat.
  • A partir del 17 de febrer, Dimecres de Cendra, la Vella Quaresma presidirà la plaça de les Peixateries Velles.
  • L’Institut Municipal Reus Cultura ha organitzat la mostra ‘Pel febrer, Carnestoltes hem de fer’, que té com a fil conductor ‘Com haguéssim gaudit de la festa d’enguany en condicions normals?’ i que ha comptat amb la col·laboració de la FRAC. La mostra es podrà visitar al Castell del Cambrer fins al 28 de febrer, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h, dissabtes de 10:00 a 14:00 h i de 17:30 a 20:30 h. Els diumenges també estarà oberta de 10:00 a 14:00 h. Les entrades es poden adquirir a www.ticket.reuscultura.cat. Són gratuïtes i imprescindibles per poder-hi accedir.

Redacció