.

.

TOTS 21

Més d’un centenar de propietaris i empleats de bars i restaurants de Cambrils han alçat la veu.

L’excessiva calma i tranquil.litat que respira aquests dies el Passeig de les Palmeres de Cambrils s’ha vist sacsejada aquest migdia per les reivindicacions dels restauradors cambrilencs. Pancartes amb missatges com ‘Les nostres cuines no fabriquen Covid’, ‘Tancar la restauració no és la solució’ o ‘On us gastareu les dietes si ens tanqueu?’ han estat missatges clars i catalans de part dels restauradors envers a la decisió del Govern de Catalunya d’obligar novament a haver de baixar la persiana.

Més d’un centenar de propietaris i empleats de bars i restaurants de Cambrils han alçat la veu, cridant consignes de supervivència i fent soroll amb tota mena d’estris de cuina. Un bon gruix de manifestants que s’han concentrat davant del conjunt escultòric del ‘Pla de les Serenes’ i que durant uns minuts també han tallat la carretera principal del Passeig de Les Palmeres.

Joan Gómez (amb gorra), propietari del restaurant Miramar.

Joan Gómez, propietari del restaurant Miramar, exposa que «les mesures de la Generalitat van ser precipitades i sense analitzar les conseqüències. Ja vam tancar en la primera onada tres mesos i ara un nou tancament que segur no serà per quinze dies. Tothom surt tocat». Gómez també ha afegit que «no entenc la visió del govern d’estigmatitzar-nos d’aquesta manera quan els protocols els hem seguit al peu de la lletra» i sobre les possibles ajudes ha comentat «particularment no he rebut cap ajuda. És tot tan complicat que no hi ha manera».

Xavi Capella, propietari del restaurant Les Barques, amb una pancarta on es llegeix ‘Donde te gastas las dietas si nos cierran’..

Un altre dels manifestants, el Xavi Capella, propietari del restaurant Les Barques mostrava la seva decepció: «Estem tots molt afectats, el que volem és poder treballar. Entenc que es pugui aplicar el toc de queda a Catalunya, fer restriccions en un horari determinat. Ara bé, els que ens estan fent a nosaltres és indignant». Capella afirma convençut que «pel govern som el sector més fàcil de tancar. Ni és just ni correcte el que ens estan fent. Totes les informacions que ens arriben és que la setmana vinent no ens deixaran obrir i que anirà per llarg» indicava decepcionat.

El col·lectiu té previst tornar a manifestar-se el proper dissabte 24 d’octubre, a les 12 hores, al mateix punt del Passeig de Les Palmeres de Cambrils, una població on el sector de la restauració és un dels seus pulmons vitals.

Text i fotos: Helder Moya