.

.

TOTS 21

Imatge d'un anterior episodi de fort vent a Tarragona

Imatge d’un anterior episodi de fort vent a Tarragona

Protecció Civil del departament d’Interior de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent a partir de la propera matinada i sobretot demà a l’àrea metropolitana de Barcelona, a l’Anoia (Catalunya Central) i a les comarques de Tarragona.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que el vent pot ser intens, amb ràfegues properes als 90 km/h a les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès, Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat. La previsió de vent més fort afecta aquesta matinada i el matí de demà fins al migdia.

A les zones que es puguin veure afectades pel vent, Protecció Civil recomana molta prudència en la mobilitat i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure.

En l’àmbit urbà, Protecció Civil aconsella fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania:

– Fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat
– fer seguiment de les condicions meteorològiques
– Extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a http://cit.transit.gencat.cat/cit/AppJava/views/incidents.xhtml
– trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència