TOTS 21

La Plaça Major, durant la darrera edició de la Festa de la Farigola. Foto: Tots21

A poc a poc, els municipis d’interior turístics estan adaptant fórmules que ja funcionen en altres països europeus o a llocs emblemàtics del Pirineu català com Ruit-Pruit. Davant l’allau de turistes, Siurana ha posat en marxa el darrer anys quatre petits aparcaments de pagament. Prades té el mateix problema i a més, amb la pandèmia ha vist incrementar-se el nombre d’empadronats, especialment de famílies que han convertit la segona residència en primera.

Així, l’Ajuntament de Prades instal.larà en les properes setmanes parquímetres en dues zones de la vila per controlar l’allau de visitants que no només es donen durant la temporada d’estiu, sinó també la resta de caps de setmana de l’any. Així ho ha anunciat avui la seva alcaldessa, Lídia Bargas, durant la presentació de la represa de les activitats turístiques, festives i culturals de la Vila Vermella. Els parquímetres funcionaran tot l’any en horaris de 9 a 14 i de 16 a 20 hores a un preu ‘molt assequible’ i també a preus ‘molt reduïts per als residents’.

Bargas ha detallat que seran 100 les places de parquímetres que s’instal.laran en dos punts de la vila, al carrer Colomers i a l’espai de les Monges, al costat de la benzinera, ‘on s’hi instal.len moltes autocaravanes de manera incorrecta, ja que hi ha càmpings en nombroses viles de la zona, començant per Prades’, ha detallat. Els vilatans no pagaran, només els que vinguin de fora. De fet, serà ‘un prova pilot’, ha detallat l’alcaldessa, que ha informat que s’ha arribat a un acord amb la Diputació de Tarragona perquè sigui aquesta la que sancioni ja que el consistori no disposa d’agents municipals.

Altrament, la Vila Vermella ja té licitada la col.locació de càmeres de vigilància a les entrades per tal de fer front a aldarulls o robatoris. D’altra banda, el consistori ha contractat a través de la Diputació un agent cívic per regular els espais de lleure, rius i piscines donada la situació d’alarma viscuda l’estiu passat quan rius i gorgs de les Muntanyes de Prades es van veure desbordats de gent amb el risc de rebrot de la pandèmia i també per al medi ambient, fet que provocà la reacció dels alcaldes i alcaldesses, que van reclamar a Generalitat i Diputació que hi posessin solucions.

J. Garcia