.

.

TOTS 21

Una imatge d’arxiu de la font mil.lenària. Foto: Pradesonline

Prades, referent turístic d’interior del sud de Catalunya, va tornant lentament a una certa normalitat, tot esperant recuperar visitants a mesura que es vagin cremant etapes, però amb la màxima prevenció que suposa que aquests mantinguin actituds responsables per evitar que hi pugui haver un brot de coronavirus induït des de fora. L’alcaldessa, Lídia Bargas, ha fet una crida a través de Tarragona21 que es respectin les normes de seguretat, ‘l’ús de les mascaretes, el manteniment de la distància social i no omplir les terrasses, especialment les de la plaça de la Vila’, la més concorreguda, ha destacat.

‘Volem que es respectin les normes’, subratlla. ‘Volem que pugi gent, però a la vegada hi ha temor perquè tenim una població molt envellida, i hi ha persones que no respecten les normes. Ens és igual que els visitants vinguin de Barcelona o de Tarragona, l’important és que es comportin’, insisteix l’alcaldessa, que recorda que el passat cap de setmana es va viure l’arribada massiva de motoristes que van omplir la plaça.

La pandèmia ha fet caure la celebració del que hagués estat la tercera edició de les Jornades de la reina Margarida de Prades, opció decidida fa tres setmanes. Les Jornades tenien lloc a l’agost al Centre Cívic i a l’església i reunien experts nacionals i internacionals al voltant de la reina que tingué la corona Catalano-aragonesa, comptessa de la Vila Vermella. La pandèmia va aturar l’estudi que els experts feien en arxius per tal de preparar les seves ponències.

Ara bé, si algunes activitats cauen, altres poden quedar reforçades. Ho explica l’alcaldessa: ‘Podem ampliar l’organització de les excursions guiades. A través de l’Oficina Municipal de Turisme estem mirant de fer-ne més. A l’estiu hi ha sortides els dimarts i els dijous’. Ara com ara, la normativa permet fer excursions en grup. En la fase 3, que el Camp de Tarragona hi entrarà dilluns, 8 de juny, es permetria excursions amb grups de fins a 30 persones. La Vila Vermella és un dels nodes per excel.lència de l’excursionisme català.

D’altra banda, el consistori manté reunions amb els sectors econòmics de la vila, com el dels allotjaments, amb qui es contacta gairebé cada setmana. En aquest sentit, Bargas destaca que ‘farem un protocol per tal de distribuir cartelleria i flyers perquè es respectin les normes sanitàries’. ‘Els aparthotels i les cases de pagès estan preparats per obrir. Els hotels ho aniran fent a mesura que vagin venint els clients’.

El consistori té previst també organitzar una trobada del Consell d’Entitats per definir com s’esdevindrà l’estiu quant a festes i activitats. El passat cap de setmana queia del calendari la Festa de la Farigola, mentre la revetlla de Sant Joan, la propera jornada clau, serà inevitablement diferent, ja que ‘està descartat fer espectacles a la plaça. També haurem de decidir si celebrarem actes al Centre Cívic’, afirma l’alcaldessa.

Entre les notícies positives, la recent apertura dels bungalows del càmping Prades, que té tancats els llocs comunitaris, mentre els bars de la vila estan gairebé tots oberts i s’espera una obertura àmplia dels restaurants aquest cap de setmana, 5, 6 i 7 de juny.

Jaume Garcia