.

.

TOTS 21

Gràcies a l’aliança entre Endesa X Way i PortAventura, s’instal·laran un total de 150 punts de recàrrega repartits a diverses ubicacions del resort que s’oferiran als seus visitants i empleats de manera gratuïta. Foto: Endesa

Endesa X Way i PortAventura World han unit forces perquè el resort disposi de la instal·lació privada de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics més gran d’Espanya, amb la qual reforça la seva aposta per la mobilitat sostenible, en línia amb els seus compromisos mediambientals. En total, comptarà amb un total de 150 places amb recàrrega elèctrica ubicades a set emplaçaments del parc (el pàrquing 110, el pàrquing nord, el pàrquing d’empleats, l’Hotel PortAventura, l’Hotel Gold River, l’Hotel El Paso i l’Hotel Caribe), que posarà a disposició tant dels empleats com dels clients de manera gratuïta. És el hub de xarxa de recàrrega d’àmbit privat més gran del nostre país i una de les instal·lacions d’aquest tipus més grans d’Europa dins d’un resort.

El projecte ja ha començat a executar-se i finalitzarà al llarg d’aquests mesos, per completar el desplegament de tots els punts de recàrrega el setembre d’aquest any. L’ús dels 150 carregadors es posarà a disposició de la flota de vehicles propis de la companyia, els seus clients i hostes, els empleats i els proveïdors. D’aquesta manera, tots els usuaris de vehicles elèctrics que visiten el parc tindran garantida, en tot moment i a diferents ubicacions del resort, la recàrrega per al seu cotxe elèctric.

Amb la posada en marxa d’aquesta infraestructura de recàrrega elèctrica, PortAventura World s’avança a la legislació espanyola que entrarà en vigor el gener del 2023 i que obligarà els pàrquings públics a disposar d’una dotació mínima d’una plaça d’aparcament amb recàrrega elèctrica per cada 40 places no electrificades.

Choni Fernández, directora de sostenibilitat de PortAventura World, ha explicat que «l’impuls d’iniciatives que fomentin la mobilitat sostenible es fonamenta en el compromís que manté la companyia en termes d’ESG. Ens enorgulleix anunciar aquest projecte de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, pioner a Europa, ja que ens permet ser un esglaó més en la cadena de la sostenibilitat, fent possible que tant els nostres empleats com els visitants vinguin al resort mitjançant transport baix en emissions».

Per a Manuel Muñoz, director de vendes i de màrqueting d’Endesa X Way, «el canvi cap a la mobilitat elèctrica ha de ser fàcil, i són les empreses i les administracions les que han de facilitar-lo. Socis com PortAventura comparteixen amb nosaltres el parer que oferir la recàrrega del cotxe elèctric allà on els clients la necessiten, on van en el seu dia a dia, és fonamental. Endesa X Way vol ser aquest soci per facilitar la transició i que la recàrrega deixi de ser una barrera d’entrada per moure’s amb zero emissions».

Com s’utilitzen els carregadors?

Els carregadors estaran a disposició del públic de forma gratuïta i, per fer-los servir, només cal connectar el carregador del vehicle al punt de recàrrega.

Grans projectes per a un resort més sostenible

A més de l’ampliació dels seus punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, PortAventura World impulsa nombroses accions destinades a la gestió mediambiental responsable que l’han portat a ser operativament neutre i «residu zero». Entre altres projectes de gran envergadura, destaquen els avenços per a la construcció dins del resort de la planta fotovoltaica d’autoconsum més gran d’Espanya, que subministrarà un terç de l’energia que necessita per al seu funcionament. Així mateix, el seu proper objectiu és l’adhesió a la iniciativa Science Based Targets (SBTi) liderada, entre d’altres, pel Carbon Disclosure Project (CDP), el Fons Mundial per a la Natura (WWF) i el Pacte Mundial de les Nacions Unides (UNGC).

PortAventura World forma part del Pacte Mundial de l’ONU i treballa alineat amb la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) impulsats des de l’organització.

Endesa X Way, per la seva banda, com la nova marca d’Endesa dedicada exclusivament a la mobilitat elèctrica, té l’objectiu de focalitzar-se a facilitar aquest viatge cap a la transformació global de la mobilitat per a tots els usuaris i electrificar el transport al nostre país, un dels grans reptes als quals ens enfrontem com a societat, ja que el transport contribueix amb més d’una quarta part de les emissions totals de gasos amb efecte d’hivernacle d’Espanya.  Juntament amb socis com PortAventura World, el seu objectiu és centrar-se a ampliar la infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics per donar resposta a les necessitats de la mobilitat elèctrica, un mercat que no para de créixer. I, alhora, continua desenvolupant tecnologies avançades de recàrrega de vehicles elèctrics i solucions flexibles per millorar l’experiència del client, tant consumidors particulars com empreses, ciutats i administracions públiques.

Redacció