.

.

TOTS 21

Imatge d’una de les atraccions de PortAventura World. Foto: ACN

La Direcció de PortAventura World ha comunicat la tarda de dilluns als seus treballadors que l’ERTO que havia aplicat només als treballadors d’estructura tindrà continuïtat amb un altre ERTO que afectarà la totalitat de la plantilla de fixos discontinus.

Com ja havia avançat aquest digital, s’havia obert un tens conflicte entre l’empresa i els sindicats per quan aquests havien posat el crit al cel ja que consideraven que la legislació obligava l’empresa a incloure un gruix que suma 1.500 fixos discontinus, que no entraven en l’ERTO i començaven a exhaurir les prestacions, siguin per atur o per subsidi.

Davant les gestions que havien fet els sindicats, la Secretaria General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat va emetre una Instrucció que establia l’obligació de l’empresa PortAventura de realitzar un ERTO als seus empleats fixos discontinus.

UGT afirmava que la llei obligava l’empresa a inloure’ls en un ERTO. «En pocs dies, els fixos discontinus ja haguessin hagut d’estar incorporats a la seva activitat -PortAventura havia d’obrir el 27 de març-, si no és així, i d’acord amb el que s’estableix en l’Art. 25.6 del RD 8/2020, l’empresa ha de presentar un ERTO», sostenia el sindicat, a qui la Generalitat li ha acabat donant la raó.

Al seu torn, l’empresa, en una comunicació interna als treballadors, no ho considerava així ja que afirmava que el personal que no estava actiu no estava inclòs a la llei. L’estat d’alarma fruit del coronavirus ho impedia, i esperava que el Govern solucionés aquesta situació. Jutjava que aquesta situació «és aliena a PortAventura World«.

Un ERTO permet als treballadors gaudir en 90 dies d’uns ingressos del 70 per cent de la base de cotització, base que a PortAventura és de 1.160 euros, segons fonts sindicals, i sense que hagi gastat cotització d’atur. En aquest cas serà del 90%.

Ara, solventat el cas, la data d’inici de l’ERTO a tota la plantilla de fixos discontinus serà l’11 d’abril i les condicions econòmiques seran les mateixes que ja es van acordar per al personal d’estructura, els 312 treballadors acollits al primer ERTO, segons informen la UGT.

Així mateix, en l’ERTO del personal d’estructura hi entraran 52 persones més, de manera que a la companyia només quedaran les persones essencials perquè es garanteixi el funcionament de les àrees de seguretat i manteniment, així com el personal que actualment treballa en mode teletreball.

Des de la UGT es valora la notícia com a ‘positiva‘ tant pel fet que el personal’ estava a l’espera que l’empresa prengués la decisió com pel fet que es contempla la compensació de fins al 90 per cent del salari per a tot el personal’.

Redacció