.

.

TOTS 21

PortAventura ha comunicat i negociat amb els sindicats aquest matí un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació -ERTO-. que afecta a 300 treballadors de l’estructura. L’ERTO es farà efectiu demà divendres si prèviament, el Departament de Treball de la Generalitat l’accepta, previ informe de la Inspecció de Treball.

Fonts sindicals han confirmat a aquest digital la notícia, avançada per Tarragonadigital. Aquest matí s’ha arribat a l’acord amb la negociació amb els sindicats, que tot i això consideren que l’empresa ha actuat de ‘manera gasiva’. La preocupació ara és ‘què passarà amb els 1.400 fixos discontinus que té l’empresa si s’allarga la paralització de l’activitat’, ha indicat Paco López, representant sindical de la UGT. Força trebalaldors tenen exhaurida la prestació per atur.

La companyia ha confirmat la notícia amb un comunicat en què informa que ha aprovat un Pla de Contingència que contempla la presentació d’un
Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per causa ‘de força major’ a causa de l’obligació de ‘mantenir tancat el resort decretada per les autoritats sanitàries’.

Aquesta mesura s’aplicarà únicament ‘a aquelles persones que hagin d’interrompre la seva activitat laboral pels efectes del COVID-19’, i inclou a 312 persones d’estructura dedicades a serveis centrals i gestió corporativa. En aquesta situació tan excepcional la companyia ha decidit complementar les prestacions econòmiques regulades per als ERTE fins al 90% del sou de cada empleat.

El període de vigència del ERTE s’aplicarà des del 20 de març i mentre duri la causa força major, En aquest sentit, PortAventura World ‘analitzarà la situació de manera contínua i mantindrà un contingent de persones que permeti assegurar la continuïtat del negoci durant aquest període’, afirma.

Des que va començar l’extensió del COVID-19, PortAventura World va cancel·lar els viatges a zones de risc i l’assistència a esdeveniments o fires. A més, va reforçar les mesures de neteja i va crear protocols i pautes d’actuació per a les diferents àrees del resort.

PortAventura World aplicarà quantes instruccions i recomanacions resultin d’aquestes mesures, prenent les màximes precaucions, en coordinació amb les autoritats sanitàries. La companyia espera reprendre la seva activitat habitual ‘al més aviat possible’, si bé farà prevaler la salut dels seus empleats i col·laboradors en tot moment.

Redacció