.

.

TOTS 21

El regidor, a la dreta, increpant Uriel Beltran. Foto: SI

El regidor que va qualificar de “nazis” els promotors de la consulta sobiranista a Altafulla, José Antonio Fernández, ha presentat la seva renúncia com a regidor al·legant motius professionals. La dimissió ha estat entrada avui al Registre de l’Ajuntament, segons ha sabut Tarragona21.

No és l’únic que plega. La cap del grup popular, Conxita Navarro, va fer el mateix ahir, però la seva dimissió va ser al·legant motius familiars.

Ambdós han renunciat a l’acta de regidor, de manera que, segons la llista electoral dels comicis del 2011, haurien d’ocupar els seus càrrecs de regidor els números 3 i 4, Ascensión Rivas i Jaume Bou, respectivament. Tot i això, es desconeix si seran aquests els representants, o els següents de la llista, Carlos Pijuan i Natalia Sanz. S’espera que l’anunci oficial de la dimissió serà, probablement, aquest dissabte durant el ple de la corporació.

El popular José Antonio Fernández es va donar a conèixer arreu per haver acusat Uriel Bertran, líder de la formació independentista Sí, “d’usar doctrines i sistemes nazis” durant la presentació de la consulta independentista que es va fer a Altafulla.

El regidor del PP a Altafulla José Antonio Fernández es va personar a la convocatòria de premsa que havia realitzat Solidaritat amb la presència del secretari general del partit, Uriel Bertran, i el primer tinent d’alcalde de la població tarragonina i militant de SI, Jordi Molinera, per increpar els independentistes per la consulta oficial que havien organitzat el consistori el 25 de març i on se sotmetia a consulta de tota la població si l’Ajuntament d’Altafulla s’ha d’adherir a l’Associació de Municipis per la Independència.

El regidor popular va increpar el diputat de Solidaritat i li va dir, segons SI, “que hi ha una llei que s’ha de complir” i “li ha d’explicar a la gent la veritat” per, acte seguit, afirmar “tergiverseu la llei, dieu mitges veritats, creeu mantres i feu servir doctrines nazis”. “Feu servir sistemes nazis i sistemes d’enginyeria social”, segons SI.

Tot i al·legar motius familiars i professionals, els dos regidors no sintonitzaven amb la cúpula del partit a Tarragona, especialment arrel d’episodis com aquests, segons ha sabut Tarragona21.

Reacció del PP

La direcció provincial del PP ha emès un breu comunicat on afirma que els regidors van comunicar a la direcció provincial del partit fa algunes setmanes la seva intenció de renunciar a l’acta per motius personals i professionals.

El PP de Tarragona “agraeix enormement la tasca realitzada per tots dos durant aquest període, i també que tots dos segueixin treballant per al partit des d’altres àmbits, donat que continuaran formant part de la militància del Partit Popular”.