.

.

TOTS 21

La patronal veu amb optimisme la campanya de rebaixes

PIMEC Comerç Tarragona s’ha mostrat optimista per aquesta campanya de rebaixes d’estiu, que ha començat aquest dimarts i s’allargarà fins al 31 d’agost. El responsable de la patronal a Tarragona, Florenci Nieto, espera que les vendes en el petit i mitjà comerç de la demarcació tarragonina siguin «bones» com la temporada passada, ha dit, després d’haver acumulat diversos anys de pèrdues en el sector. Fins i tot, Nieto preveu que les vendes d’aquesta temporada superaran entre un 5 i un 10% les del 2013, tot i que no s’ha volgut aventurar a donar xifres de facturació fins d’aquí a una setmana de campanya.

Nieto ha justificat aquesta previsió «positiva» pels «petits detalls que diàriament conviden a l’optimisme», com per exemple, ha dit, els esdeveniments com el ‘Shopping Night’, que ha qualificat d'»espectacular» perquè «s’han vist créixer les vendes i l’afluència massiva de gent al carrer i a les botigues».

El responsable de PIMEC Comerç Tarragona ha explicat que enguany hi ha alguns factors «negatius» com la davallada del turisme rus que es preveu per aquest juliol, però confia en la gent de casa perquè «tothom espera les dates de les rebaixes». La tendència d’ara, ha assegurat, ja no són les compres compulsives, sinó les que es fan per necessitat, i la gent espera les rebaixes per poder fer les compres, ha dit.

Nieto confia en una tendència «bona» en les vendes i espera que aquestes siguin «bones» com la temporada de rebaixes de l’estiu passat, quan es va començar a créixer després d’haver acumulat diversos anys amb pèrdues. Nieto preveu que enguany les vendes superaran entre un 5 i un 10% les de l’estiu del 2013, tot i que no s’ha aventurat a donar cap xifra de facturació fins passada una setmana de la campanya de rebaixes.

De cara a diumenge que ve, que serà el primer festiu obert de les rebaixes, Nieto creu que  tots els comerços de la demarcació obriran les seves portes, a excepció dels que es troben en aquells municipis que per tradició no ho han fet. Així, ha assegurat que els comerços de Tarragona Reus, salou, Cambrils, Calafell i Segur de Calafell obriran gairebé en un 100%.