.

.

TOTS 21

Josep-Joaquim Sendra, president de PIMEC Tarragona

El Mercado Financiapyme de PIMEC ha aconseguit que un total de 24 entitats financeres hagin atorgat 10 milions d’euros per a pimes tarragonines durant el primer semestre d’enguany.

El Mercado Financiapyme convoca totes les entitats amb voluntat i capacitat de finançar i aportar capital a les pimes catalanes, provocant una competència entre les entitats i beneficiant l’empresa millorant de forma considerable tant les condicions com el seu posicionament i coneixença dins del sistema financer.

Tot i que aquesta alternativa de finançament es troba en fase inicial, els resultats obtinguts durant aquest primer semestre fan preveure que es consolidarà i continuarà donant resposta al llarg de tot l’exercici.

De fet, PIMEC ja té programades properes convocatòries per donar sortida a la demanda generada, amb la novetat que també donarà entrada a fons d’inversió i capital, nacionals i estrangers, que han conegut de primera mà la iniciativa i volen oferir a les empreses que ho desitgin la oportunitat de poder créixer, consolidar-se i internacionalitzar-se.

Segons Fran de la Torre, director del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament i responsable de la iniciativa, “no només el Mercado Financiapyme ha donat bons resultats; també altres instruments de finançament com les plataformes de crowlending estan resultant una bona alternativa per a finançar projectes empresarials”.

Crowlending

El conveni signat entre PIMEC i Arboribus ha permès que moltes empreses aconseguissin finançament a través d’aquesta plataforma mitjançant les aportacions de molts inversors, empresaris i particulars diversificant d’aquestes manera les fonts de finançament i millorant la disponibilitat de risc de les entitats financeres que formen el pools de les empreses.

Més del 70% de les empreses de Tarragona, concretament 2.700, podrien accedir a finançament a través d’aquesta plataforma, que compta a dia d’avui amb més de 1.400 inversors, entre els quals es troben persones empresàries sòcies de PIMEC que han trobat en aquest sistema una forma d’ajudar a altres empresaris i alhora treure una gran rendibilitat, entre el 5% i el 8% als seus diners.

Josep-Joaquim Sendra, president de PIMEC Tarragona, ha assenyalat que “davant dels problemes de restricció del crèdit tradicional que segueixen patint les pimes i els autònoms continuarem impulsant aquestes iniciatives i convocarem els empresaris del territori perquè coneguin de primera mà tots els nous instruments que tenen al seu abasta”.