TOTS 21

Pepelu Ballester, guanyador de l'Ultra. Foto: Jordi Santacana

Pepelu Ballester, guanyador de l’Ultra. Foto: Jordi Santacana

Els guanyadors de l’Ultra Vandekames 2017 van ser Pepelu Ballester Gómez, del club Mur i Castell-Tuga, de Faura (València), en la categoria masculina, amb un temps de 12:31:37; i Elena Calvillo Arteaga, del club Arrastaka MKT, de Beasain (Guipúscoa), en la categoria femenina, amb un temps de 15:13:53. Tots dos van ressaltar la duresa i bellesa paisatgística del recorregut, per unes muntanyes que toquen directament al mar; i van agrair la bona organització de l’esdeveniment i els “avituallaments complets”.

Pel que fa a la participació, més d’un centenar de persones han format part de les curses més exigents de la Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya que organitzen el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs i el Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. És a dir, l’Ultra Vandekames 2017, una prova d’ultrarresistència de 89 km i 5.500 m de desnivell positiu que va tenir lloc a les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs i la Serra de Llaberia i que enguany va passar també pels municipis veïns de Tivissa i Pratdip ; i la Marató Vandekames, de 42 km i 2.875 metres de desnivell positiu.

El guanyador, acompanyat per la regidora d'Esports, Cristina Borràs; i pel director de la cursa, Conrad Solé. Foto: Jordi Santacana

El guanyador, acompanyat per la regidora d’Esports, Cristina Borràs; i pel director de la cursa, Conrad Solé. Foto: Jordi Santacana

Entre els participants, hi havia corredors procedents de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona; i també del País Basc, l’Aragó i València, segons han destacat els organitzadors, que han remarcat també la col·laboració de 170 voluntaris.

Els vencedors de la Marató Vandekames 2017 van ser: Javier Heras Hernández, del club Centre Excursionista Serres del Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, en la categoria masculina, amb un temps de 4:51:23; i M.Pilar Prades Alquézar, del club Orinoco Lacordada de Torrecilla de Alcañiz (Terol), amb un temps de 5:56:20, en la categoria femenina.

Els primers equips classificats de la modalitat Marató Vandekames per relleus (la novetat d’enguany) van ser el Serres de Mestral, format per Álvaro Jumilla i David Ventura, del club Centre Excursionista Serres del Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, en la categoria masculina; el CCT Girls, format per Ingrid Ruiz i Eva Maria Tapia, en la categoria femenina; i el Patxangatrail, integrat per Vanessa Molner i Josep Maria Rius, en la categoria mixta.