.

L'artista Pedro Peña i la delegada dels centres educatius d'art de la Diputació, Judit Fàbregas

L’artista Pedro Peña i la delegada dels centres educatius d’art de la Diputació, Judit Fàbregas

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acull fins al proper 5 d’abril l’exposició de pintura “Between the lines”, el treball més recent de l’artista Pedro Peña Gil, guanyador del 39è Premi Tapiró de Pintura de la Biennal d’Art 2014 de la Diputació de Tarragona. Peña va obtenir el guardó amb l’obra ‘Yellow on black scratch’.

La mostra de Pedro Peña l’ha inaugurat aquest divendres al vespre la diputada delegada dels centres educatius d’art de la Diputació, Judit Fàbregas, en un acte que ha comptat amb l’assistència de la directora del MAMT, Rosa Ricomà; del professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, Àlvar Calvet, i del propi artista.

Durant la seva intervenció, Judit Fàbregas s’ha referit a la rica i profunda trajectòria de l’artista, i ha destacat “la magnitud de la seva obra” i el feedback que aconsegueix generar. Així mateix, ha posat de manifest que el paper dels creadors hauria de ser el d’ajudar-nos a descobrir el nostre entorn i el nostre interior, tot recalcant que l’obra de Peña “aconsegueix emocionar el públic”.

En paraules del crític Antonio Labella, “Pedro Peña – a l’obra guanyadora i en d’altres de la mateixa sèrie- ens convida a habitar en un món ple de poètiques abstraccions, on transiten un nombre aparentment aleatori de línies. Algunes d’aquestes ratlles les imprimeix a la massa pictòrica gratant la superfície, en canvi, en altres, se superposen afegint més pintura. Bé per absència, bé per la seva presència, les rectes marquen el ritme de la lectura del magma de color i les formes que omplen l’espai”.

Pedro Peña Gil és el guanyador del 39è premi Tapiró de Pintura de la Biennal d’Art 2014. La Diputació de Tarragona convoca biennalment els premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d’escultura, en el marc de la Biennal d’Art, amb l’objectiu de fomentar la creació i la investigació en aquestes dues disciplines artístiques. Aquests guardons estan oberts a tots els artistes residents a l’Estat espanyol. El concurs, que es convocà per primer cop l’any 1944, s’ha convertit en un aparador en el qual els interessats per l’art han pogut fer un recorregut per la creació artística al llarg d’un període de més de seixanta anys.

Els premis tenen un doble vessant: una dotació en metàl·lic de 6.000 euros per a cadascuna de les especialitats, i la realització d’una exposició individual a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Modern de la Diputació a Tarragona, amb l’edició del catàleg corresponent, en un termini màxim de dos anys des de la concessió del premi. La Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona ha assolit un reconegut prestigi, i els artistes concorren en gran nombre a la seva convocatòria, la qual cosa imposa innovació i qualitat en el contingut.