.

Els jugadors del Nàstic, celebrant el gol en pròpia porteria del Sabadell. Foto: Nàstic

El Nàstic ha fet un pas de gegant per certificar la salvació en vèncer a la Nova Creu Alta gràcies a un autogol local.

Sortia endollat el Nàstic, controlant el joc i buscant la verticalitat. Al minut 6, després d’uns atacs constants dels grana, Marc Fernández, molt motivat en enfronatr-se als seus excompanys, rematava de cap una centrada de Nil Jiménez, però massa forçat i la bimba anava fora. Alex Gualda responia pel locals dos minuts després rematant al balcó de l’àrea una pilota perduda i enviant-la fregant el travesser.

Al minut 16, Manu García treia una mà d’or en una falta directa primorosament llançada per Albert Fernández, evitant el primer gol local en estirar-se magníficament a l’esquerra, al pal llarg, i enviant a córner un gol que semblava cantat.

Vuit minuts després, una contra rapidíssima per l’esquerra la rematava entrant per la dreta Astals i Manu García refusava de nou a córner en una clara opció local. El Centre d’Esports ja feia minuts que s’havia fet amb el control total del matx.

Al minut 26, fruit d’un córner, Pau Víctor tenia la millor ocasió local en rematar en planxa tot sol de cap per damunt del travesser. I el que són les coses, dos minuts després i fruit d’una falta, els grana s’avançaven gràcies a un gol en pròpia porta, en errada de Juanmi Carrión. La falta l’havia centrat Nil Jimenéz, a dins l’àrea la rebia tot sol Guillermo Fernández des de l’esquerra, que de volea la centrava i a prop de la porteria Carrion, patinant, la introduïa en pròpia porta en intentar evitar la rematada visitant.

Al minut 40, Aarón Rey robava la bimba per l’esquerra i centrava suau en una gran acció a la que no arribava Lupu. Acabaria la primera part amb el domini local, que s’estavellava contra una defensa segura, però amb victòria visitant.

Pau Víctor tenia l’empat abans del primer minut de la segona part en un mà a mà contra Mau García, que posava de nou una mà salvadora, desfent així una contra local mortal. Al minut 54, Ortolà salvava un gol de Marc Fernández, però l’àrbitre assenyalava fora de joc.

Era el torn d’Astals, que ho provava des de fora l’àrea i la pilota sortia elevada. En una bona contra Guillermo no acabava de defninir-se i acabava xutant massa alt. Deseperat per no poder empatar, el Sabadell feia un doble canvi ofensiu, fent entrar Moha Keita i Altimira. Però ni Moha ni Albert Fernández se’n sortien a base de xuts llunyans molt inofensius. Controlava el partit completament el Sabadell, però sense sensació de generar perill, i el Nàstic esperava enrere la seva opció a la contra, sempre perilloses.

Al minut 75, el Nàstic perdonava el 0-2 en plantar-se sol Guillermo davant el porter local, però perdia el control lamentablement. Acabada la jugada, Dani Vidal efectuava una triple substitució. Montes Arce, Pol Fernández i Robert Simón entraven al camp per Marc Fernández, Gorostidi i Guillermo. Els intents locals de generar perill quedaven frustrats pels seus propis errors i per la bona posició de la defensa grana, i el públic de la Nova Creu Alta començava a exterioritzar el seu descontent amb els seus. Els locals practicaven el joc dels despropòsits i el Nàstic, a la defensiva, no patia gens, amb un Marc Montalvo imperial. Córners i faltes se sumaven els darrers minuts per part dels arlequinats. Al minut 94, Cristian Herrera rematava de franc dins l’àrea una gran centrada d’Astals, que hagués suposat finalment l’empat tan buscat.