.

.

TOTS 21

Òscar Peris ha fet oficial la seva presa de possessió. Foto:ACN

Òscar Peris ha fet oficial la seva presa de possessió. Foto:ACN

L’Aula Magna de la Facultat de Lletres de la URV ha quedat petita davant de les més de tres-centes persones que han volgut acompanyar al nou Delegat de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, en la seva presa de possessió.

Dalt de l’escenari; Quim Nin (exdelegat del Govern), Oriol Junqueras (Vicepresident de la Generalitat) i el mateix Òscar Peris per una ceremònia àgil que ha iniciat el mateix Quim Nin amb un discurs on ha destacat el paper de Tarragona dins de Catalunya i la importància que han tingut les comarques tarragonines els darrers anys pel conjunt del país.

Peris ha fet un discurs conciliador i on ha dit repetidament que vol comptar amb tothom en el projecte que tot justa ara enceta. El punt d’enllaç amb el territori i el fet de mantenir una línia semblant a la ja engegada han estat dues de les principals idees del discurs del nou Delegat a Tarragona “sé que hauré d’escoltar a tothom i ho faré amb voluntat d’entendre” ha dit Peris.

L'Aula Magna s'ha omplert per veure la presa de possessió d'Òscar Peris. Foto:Cedida

L’Aula Magna s’ha omplert per veure la presa de possessió d’Òscar Peris. Foto:Cedida

Per definir-se el nou Delegat ho ha fet al primer toc i de forma directe “sóc pare de dos xiquets, vallenc i casteller”. No han faltat les referències al moment que viu el país i fins i tot familiars quan ha recordat la lluita del seu avi contra el franquisme i per mantenir uns ideals de progrés.

En la seva presentació en societat Peris ha parlat de realitats del territori com Port Aventura o el patrimoni de Tarragona sense deixar de banda els seus origents vallencs cintant al Canonja Carles Cardó  i mencionant el futur museu Casteller. Cap referència però a dos dels temes que tindrà sobre la taula els pròxims mesos com són; BCN World i Covestro.  Peris ha volgut destacar el potencial del territori i com exemples ha utilitzat la mateixa URV on ha fet el seu discurs de presa de possessió i la indústria química.

Entre els assistents bona part dels principals alcaldes del territori i la representació més àmplia de la societat civil i empresarial del territori. A més a més de la representació institucional també àmpliament representada.

QPC