.

.

TOTS 21

Acte de lliurament dels premis a Jordi Cuixart i Reus Refugi al Centre de Lectura, divendres de la setmana passada. Foto: Adrià de las Heras

Òmnium Cultural ha anunciat en un comunicat aquest dimarts que mantenen «tota l’activitat ordinària» en el Dotze d’Octubre «com un dia laborable qualsevol». Des de 2010, la Junta Directiva, amb el suport majoritari dels treballadors, l’entitat manté el 12 d’octubre com a dia feiner. L’entitat insisteix que en el Dia de la Hispanitat «no hi ha res a celebrar» i torna a denunciar «la repressió incessant dels poders de l’Estat». El president de l’organització, Jordi Cuixart, està de viatge a Suïssa, on ha participat a les jornades ‘La Gauche Indépendantiste Catalane, histoire et perspectives’ a la Universitat de Ginebra al costat de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel. Durant el dia es trobarà amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

D’altra banda, presidents i membres de les juntes territorials i una àmplia representació de la Junta Nacional encapçalada pel vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, es troben aquest dimarts a Reus per debatre sobre les línies estratègiques i compartir els plans de treball de les 50 seus territorials que l’entitat té al principat.

ACN