.

.

TOTS 21

Botiga de la Festa Major al Castell del Cambrer. Foto: Ajuntament

La Botiga de la Festa Major obre avui divendres a la plaça del Castell amb diferents novetats per vestir la ciutat de festa. Després que hagi passat pel Mercat Central i pel Mercat del Carrilet, a partir d’aquesta tarda a les 17:30 h estarà oberta fins al final de la Festa Major al Centre Cultural el Castell.

Els dies i horaris d’obertura són els següents: 

– Del divendres 17 al dijous 30 de juny, de 17.30 h a 20.30 h

– Dies 18, 25, 26, 27, 28 i 29 de juny, també, de 10.30 a 13.30 h

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “aquest Sant Pere 2022 hem fet un esforç especial per intentar vestir la ciutat de festa, des de les nostres cases, amb domassos; a nosaltres mateixos, amb la samarreta de la Festa Major; els comerços, amb les lones per protegir-los del foc, o la canalla, amb la gorra de les Capses de la Festa Major”.

Des de ReusCultura s’ha editat enguany el Domàs de la Festa Major perquè els ciutadans el pengin als seus balcons. Se n’han fet 5.000 exemplars i es repartiran gratuïtament, fins a esgotar les existències, a la Botiga de la Festa Major a partir d’aquest divendres dia 17 de juny.

Pel que fa a la samarreta de la Festa Major, s’ha fet amb alguns detalls del cartell d’enguany i també es pot comprar a la Botiga de la Festa Major, amb diferents tallatges per a totes les edats.

D’altra banda, s’han realitzat diferents lones ignífugues per protegir els aparadors durant les cercaviles de foc. Aquesta festa, les noves lones es podran veure al Carrer Major i estan decorades amb imatges relacionades amb la festa.

Finalment, la darrera de les iniciatives que s’ha organitzat com a novetat enguany per vestir la ciutat de festa està lligada amb les Capses de la Festa Major, unes capses d’aprenentatge gràcies a les quals els centres educatius de la ciutat han treballat diferents aspectes de la festa amb els nens i les nenes.

Amb les capses la canalla descobria un enigma, havia de trobar on són les claus de Sant Pere. Doncs bé, tota la canalla que hagi descobert on són les claus pot recollir un regal passant per la Botiga de la Festa Major. Es tracta d’una gorra, de la qual se n’han editat 2.000 exemplars i es repartirà el dia 28 de juny. Tots els nens i les nenes que hagin treballat amb les Capses de la Festa Major hauran aconseguit una polsera que podran bescanviar per una gorra de regal.

Les activitats del cap de setmana

Des d’avui divendres amb la nova proposta de Música als Masos (a les 20:30 h, concert gratuït i simultani a Mas Carandell, Mas Anglès i Mas Iglesias) la ciutat s’omplirà d’activitats durant tot el cap de setmana, uns dies que culminen diumenge a la tarda amb els actes tradicionals de Corpus.

Per consultar tota la programació prevista es pot fer en aquest enllaç al Programa Sant Pere o les xarxes socials de l’Ajuntament i de ReusCultura.

Redacció