.

.

TOTS 21

143 Activitat Mauthausen

 

Fotos: Anna F.- Aj. Torredembarra

Fotos: Anna F.- Aj. Torredembarra

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra i l’Amical de Mauthausen organitzen per segon any consecutiu un seguit d’actes de sensibilització dirigits a estudiants i població en general sota les premisses de memòria i prevenció del feixisme, tal com ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Jordi Solé. Les activitats s’han iniciat avui amb les xerrades als instituts Ramon de la Torre i Torredembarra per als alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat sota el títol “Memòria, deportació i prevenció del feixisme, el projecte de Xarxa Mai Més, de l’Amical de Mauthausen”. Les xerrades han anat a càrrec del president de l’Amical, Enric Garriga.

L’activitat principal del programa d’activitats és l’exposició “Resistents i deportades” que es durà a terme del 20 de maig al 10 de juny, a la Sala de Formació de la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

Aquesta mostra tracta sobre la història de la resistència i la deportació femenina, a partir de la trajectòria de dones de diferents nacionalitats d’Europa, amb especial èmfasi en els dones republicanes espanyoles i en la història i evolució del camp de Ravensbrück. El contingut de la mostra combina informació històrica amb textos i dibuixos extrets d’obres de les pròpies deportades.

L’exposició s’inaugurarà el pròxim 20 de maig, a les 18 h. L’horari de visita serà el següent:

De dilluns a divendres, de 10 h a 13 h i de 16 h a 20 h.

Dissabtes: De 10 h a 13 h.

Aquesta mostra inclou la projecció del documental “Les portes de l’infern” de quaranta minuts de durada, els dimarts i dijous, a les 11 h, 11.45 h, 18 h i 18.45 h. Dissabtes, a les 11 h i 11.45 h.

En el marc d’aquestes activitats, es projectarà el documental “La Barcelona deportada” seguida de la conferència de Rosa Toran, historiadora, membre de l’Amical de Mauthausen i responsable de l’arxiu i documentació de l’entitat. Aquesta activitat tindrà lloc el 2 de juny, a les 18 h, a la Sala de Formació de la Biblioteca Mestra Maria Antònia.