.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. Foto: Ajuntament

Prescindiries de qui més t’estimes? és la pregunta que llença la nova campanya de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus contra l’abandonament animal coincidint amb l’inici de l’estiu, el període de vacances per excel·lència i un dels moments m&ea cute;s crítics de l’any pel que fa a l’abandonament d’animals domèstics.

Aquesta campanya té l’objectiu de continuar incidint en la responsabilitat que comporta un animal domèstic tot recordant que un animal no és una joguina ni un caprici i que tenir-lo implica un compromís de tinença responsable al llarg de tota la seva vida. La nova campanya inclou diversos materials que es difondran als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Coincidint amb la presentació de la campanya, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio ha fet balanç de la darrera campanya de tinença responsable iniciada el passat mes de gener sobre la obligatorietat de censar i portar amb xip els animals de companyia i les obligacions que comporta la tinença responsable d’aquest animals.

En els primers mesos de l’any s’han censat 269 gossos i 44 gats. El número de gossos censats a Reus actualment és d’aproximadament 12.000, segons el cens d’ANICOM. El número de gats és de uns 833 i 9 fures. Cal tenir en compte que les dades poden presentar una variació de l’ordre del 10% per l’endarreriment en la comunicació d’altes i baixes.

El cens i xipatge de gossos i gats permet recuperar els animals en cas de pèrdua o robatori; evita els abandonaments i el seu patiment; redueix les despeses que generen els abandonaments i el volum de gossos i gats als centres d’acollida i també permet què la ciutat es pugui adaptar al nombre d’animals que habiten al municipi.

El regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio, ha fet una valoració positiva de les xifres de xipatge i cens de gossos, que mantenen la tendència dels darrers anys, tenint en compte que al 2020 es va produir una davallada de les altes, degut a la pandèmia.