.

.

TOTS 21

Imatge de la inspecció. Foto: Ajuntament

La regidora de Medi Ambient de l’ajuntament de Creixell Silvia Farrero i els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat han estat avui a la riera de la Murtra de Creixell per tal d’avaluar la situació de manca d’oxigen a l’aigua. Davant l’aparició d’una quantitat important de peixos morts ahir en aquest espai, des de l’àrea delegada de medi ambient de l’ajuntament de Creixell es va avisar als diferents serveis corresponents de medi ambient del govern català.

Durant el matí d’avui divendres 5 d’agost de 2022, un equip de tècnics mediambientals i responsables polítics, encapçalats per Farrero, el cap de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Laureà Giné, i els responsables de medi ambient del Parc Natural del Delta de l’Ebre i de l’empresa pública Forestal Catalana, han estat a primera hora d’avui a la Riera de la Murtra de Creixell per tal d’avaluar la situació in situ.

Segons han informat els tècnics mediambientals especialitzats en aquests tipus de situacions, la mort de peixos ha estat provocada per la manca d’oxigen a l’aigua de la riera de la Murtra que, a causa de les altes temperatures, no s’ha pogut oxigenar de manera natural. Els tècnics han destacat que, en aquesta riera de la Murtra de Creixell, s’hi troben principalment 3 espècies de peixos: les llisses o llísseres, els fartets i les anguiles.

Els tècnics mediambientals han destacat que aquestes especies animals es reprodueixen amb molta facilitat i que no tots els habitants de la riera han mort

Malgrat que hi ha hagut una mortalitat important de peixos per manca d’oxigen a l’aigua, els tècnics mediambientals també han destacat que aquestes espècies animals es reprodueixen amb molta facilitat i que no tots els habitants de la riera han mort. Ara bé, la captura dels supervivents és complicada, ja que s’estressen amb freqüència. Els tècnics mediambientals diuen que molts d’aquests peixos supervivents s’amaguen o es refugien en diferents racons de la Riera i sobreviuen, amb la qual cosa està garantida la seva reproducció natural.

Els tècnics mediambientals de la Generalitat de Catalunya faran un seguiment continuat durant les setmanes vinents de l’evolució de la situació de la Riera de la Murtra de Creixell.

Farrero ha volgut destacar la col·laboració que ha rebut des del primer moment dels tècnics de medi ambient de la Generalitat i que, malgrat que aquesta situació es repeteix periòdicament a Creixell, l’ajuntament fa tots els esforços possibles per fer front a una circumstància adversa però es fa difícil enfrontar-se a les condicions naturals. “Esperem que la previsió climatològica que anuncia pluges generalitzades arreu de Catalunya per a les properes hores, contribueixi a millorar la situació natural de la Riera de la Murtra de Creixell”, afirmava la regidora.

Redacció