.

.

TOTS 21

Les mones clàssiques continuen sent de les més venudes.

Les mones clàssiques continuen sent de les més venudes. Foto ACN

Bones expectatives entre els pastissers catalans per aquesta Setmana Santa. Els obradors esperen vendre 670.000 mones a tot Catalunya, unes 50.ooo a la demarcació de Tarragona on destaquen les petites i de fruita.

A Tarragona, el Gremi d’Artesans Pastissers espera vendre unes 50.000 mones a tota la demarcació. Així ho ha explicat a l’ACN el seu vicepresident, Josep González, que ha lamentat, però, que els clients adquireixen mones més petites. Es tracta d’una xifra similar a la d’altres anys i és que, segons González, “les diades es respecten prou”. El vicepresident del Gremi també ha denunciat la competència deslleial amb què es troben, però també ha afirmat que els clients que “volen qualitat” aposten pels productes de pastisseria.

De 30 a 80 euros per família

Pel que fa als preus, també es mantenen respecte anys anteriors, entre 30 i 35 euros el quilo, i quant a les mones més venudes, la reina continua sent la de fruita. El que ha lamentat González, però, és que els clients adquireixen mones més petites. “El que abans la comprava de dos quilos, ara la comprarà de quilo i mig”, ha afirmat, tot i que “el que s’estima el seu fillol i vol alguna cosa bona anirà a la pastisseria artesana a comprar una mona”, ha finalitzat.

Els aparadors de les pastisseries tarragonines s'ocupen amb mones aquests dies

Els aparadors de les pastisseries tarragonines s'ocupen amb mones aquests dies. Foto: Adrià Recasens

El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Joan Turull, afirma que es calcula que cada família de quatre persones es gastarà entre 30 i 80 euros de mitjana. Turull reconeix que és una forquilla bastant amplia però és així “perquè depèn del padrí i el poder adquisitiu que té”.

Aquesta despesa per família és una mica més alta que la de l’any passat però malgrat això els preus s’han mantingut. “El pastisser no ha tocat preus, tot i que ho hauria d’haver fet perquè molts productes han pujat però hem d’aguantar”, ha declarat.

Amb els obradors funcionant al màxim, els pastissers esperen que el cap de setmana que ve sigui fort en quant a vendes, tot i que el Dilluns de Pasqua és el dia en que els catalans s’acosten més a les pastisseries a buscar les mones.

Figures diverses, fins i tot castelleres

Pel que a les figures de xocolata, els avions, els ninots de Disney, les Monster High, el personatge Violeta i els de la pel·lícula ‘Frozen’ són dels més demanats. Un pastisser tarragoní ha ideat unes mones castelleres de les quatre colles de la ciutat amb motiu d’aquest 2014 que és l’any de Biennal de Castells a Tarragona.