TOTS 21

Sortint a empentes i rodolons del parèntesi de la pandèmia, amb els records nubolosos i les moltes ganes de gaudir encara rovellades, les Festes de Misericòrdia de Reus han aproximat el Seguici als més petits per rememorar sensacions, treure’s la pols i fabricar pedrera. El disseny escollit per apropar el màxim possible elements, balls i danses ha estat el de buscar espais acotats de cara a garantir la prevenció contra la covid. Un cop més els patis de les escoles reusenques han servit d’escenari, amb invitacions prèvies i entrades de públic i seguici separades. En aquest cas, quatre centres educatius suficientment disperses com per poder distribuir la festa arreu del terme.

La següent galeria d’imatges correspon al passi efectuat aquesta tarda a l’Escola Joan Rebull. Amb 320 cadires distribuïdes en cercle i poques sense ocupar, nens i nenes, petits i grans han pogut aplaudir, admirar i mimar els Vitxets, la Víbria, els balls de Pastorets, Cercolets i Prims i l’Àliga. Una actuació que s’ha viscut també, amb diferents peces que comosen el Seguici reusenc, al Col·legi Públic Marià Fortuny; a l’Institut Escola Pí del Burgar i a l’Escola Teresa Miquel i Pàmies.

Rosari de Torxes

La jornada d’avui s’ha tancat amb el Rosari de Torxes, que tal com es va fer l’any passat s’ha traslladat a l’exterior del Santuari, amb aforament limitat i entrada amb invitació. Els misteris del Rosari han estat glossats ex aequo per Mn. Rafel Serra, Mn. Josep Moreno i Mn. Estanis Figuerola. L’acte ha comptat amb la participació del Grup Cultural de Misericòrdies, les Cambreres de la Mare de Déu i els Administradors del Santuari, i ha finalitzat amb la cantada dels goigs.

I per acabar la festa per avui… una mica de marxeta a càrrec de l’Orquestra Allioli. Versions de Txarango, Oques Grasses, Catarres, Doctor Prats, Zoo i molts més…

J.S. / Fotos: Tots21