.

.

TOTS 21

L’activitat ha servit per reivindicar els drets de les persones amb paràlisi cerebral

L’activitat ha servit per reivindicar els drets de les persones amb paràlisi cerebral

Coincidint amb el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral de Tarragona, que es va commemorar ahir 6 d’octubre, més de 800 persones van participar en la 11a caminada solidària per a La Muntanyeta. Un any més, la marxa organitzada des de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) ha estat un èxit de participació. Cal tenir en compte que, a més dels participants, hi ha moltes més persones que hi han donat suport, com són els voluntaris o bé les persones que hi han col·laborat però no hi han assistit.

“Calculem que tenim el suport de gairebé un miler de persones, i això és extraordinari”, comenta Josep Perelló, del Grup Excursionista Amics de La Muntanyeta, que any rere any organitza la marxa. L’onzena edició de la caminada solidària La Muntanyeta ha estat possible gràcies al suport de les empreses Ford Tarraco Center i Lear, com a patrocinadors principals de l’activitat.

També cal destacar el suport dels voluntaris de l’Obra Social La Caixa, així com el grup de voluntaris Consell Esportiu Tarragonès, que han col·laborat amb l’organització en diferents tasques, com la indicació del recorregut o l’acompanyament a les persones amb cadira de rodes que hi ha participat.

La marxa es va iniciar a les 9h del matí des del Balcó del Mediterrani, i va recorre la costa tarragonina fins arribar a la Muntanya de Sant Pere. A les instal·lacions de l’entitat, es va fer una jornada de portes obertes, amenitzada pel Dj Abadia. Un cop allí, i com a novetat d’enguany, tots els participants van poder manifestar el seu suport a les persones amb paràlisi cerebral en un arbre dels drets on tothom va poder deixar el seu missatge.

S’hi van pogut llegir notes com “per una ciutat sense barreres”, “l’únic límit el marca la voluntat”, o “tots com capaços a la nostra manera”. La marxa va finalitzar, sense incidents i amb un ambient molt festiu i familiar, poc abans de les 13 hores, al mateix punt on s’havia iniciat, al tram final de la Rambla Nova de Tarragona.