.

.

TOTS 21

Una prova de la bona acollida és que es van entregar més de 1.000 gots als visitants. Foto: Ajuntament

Castellvell va tancar amb èxit d’assistència la 2a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA), organitzada per l’Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, que es va celebrar aquest dissabte 14 de maig a La Pista. L’organització calcula que més de 3.500 persones van passar per la mostra al llarg de tot el dia. Una altra prova de la bona acollida és que es van entregar més de 1.000 gots als visitants.

Tant l’Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC) com l’Ajuntament de Castellvell del Camp es mostren molt satisfets amb el resultat de la MOMA 2022: “Creiem que ha estat un èxit rotund per ser el primer cop que la realitzem en aquesta nova ubicació”, assenyala Jaume Margalló, de l’AC/BC. Els cervesers i les foodtrucks també es van sentir còmodes i valoren positivament la seva presència a l’esdeveniment.

Pròximament, l’entitat i l’Ajuntament es reuniran per fer una valoració conjunta d’aquesta edició per veure com es poden millorar alguns aspectes de cara al futur. Però tot fa preveure que hi haurà una nova edició.

Cervesa artesana i activitats

La segona edició de la MOMA va presentar 13 cervesers -respecte als 9 de la primera edició- i hi va haver-hi representades 60 referències de cerveses. Enguany els assistents també van poder gaudir d’un bon nombre d’activitats paral·leles: campionats de Cornhole i de galets, la xaranga Bufacanyes de Castellvell o els concerts dels grups Terra Ferma i Julivert. Durant tot el dia també hi va haver la presència de les foodtrucks de The Big Whim, Illa.Sensacions i d’El Rincón Celeste, amb cuina mediterrània, pizzes, empanades, ous estrellats i altres especialitats.

La mostra va atraure durant tot el dia visitants de diverses poblacions i, fins i tot, algunes autoritats, com el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats, que es va interessar per la nova cervesa de Castellvell.

Es presenta ‘L’Ermita’, la primera cervesa artesana de Castellvell del Camp

Coincidint amb la celebració de la MOMA, enguany es va presentar ‘L’Ermita’, la primera cervesa artesana de Castellvell del Camp. La cervesa es va poder adquirir per un preu solidari de 2,5 euros, que aniran destinats als bancs d’aliments. De les 700 cerveses que es van posar a la venda a la mostra, tan sols en van quedar prop de 150.

La nova cervesa ha estat elaborada per l’Espiga. L’ampolla, dissenyada per Juan Francisco Martín, s’ha inspirat en un element emblemàtic del patrimoni de Castellvell, com és l’Ermita de Santa Anna.

Pel que fa a les característiques de la nova cervesa, ‘L’Ermita’ és una IPA, amb llúpol americà, amb una amargor intensa i cítrica. La cervesa té 6 graus i 56 ibus.

Redacció