.

.

TOTS 21

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, durant la inauguració de la jornada CIDOB a Tarragona, al costat de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Foto: ACN

Més de 3.500 alumnes cursaran Formació Professional (FP) dual el curs vinent a Catalunya. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que Tarragona ha esdevingut un “far” en aquesta formació, gràcies a centres molt pioners i l’impuls d’indústries químiques. Rigau, que aquest dilluns al matí ha inaugurat la jornada europea del CIDOB al Centre Cultural Tarraconense El Seminari de Tarragona, ha afirmat que “la clau de la qualitat la té el docent”. En aquest sentit, ha afegit que “la universitat no vol ni pot escapolir-se de la responsabilitat de la qualitat global de l’educació”. El director general d’Educació i Cultura de la CE, Xavier Prats, ha impartit la conferencia d’obertura.

És el segon any que se celebra la jornada del CIDOB, centrada enguany en l’educació en el vessant europeu. La conferència de Prats ha girat entorn la demografia, la globalització i la tecnologia com el ‘tsunami’ per a l’educació, un món, segons ell, que ha canviat ben poc i que necessita una reforma radical. “La tecnologia ara es menysprea com en el seu moment es va fer amb el transistor”, ha comparat. El conferenciant ha lloat la URV com una universitat avançada als seus temps, en model i estratègia. Així, Prats ha plantejat l’educació com una de les millors inversions per sortir de la crisi. “Si creus que l’educació és cara, prova la ignorància”, ha afirmat per concloure la conferència.

Per la seva banda, la consellera ha destacat, davant el públic assistent a les jornades, entre el qual l’actual rector de la URV, que la clau de la qualitat de l’educació la té el docent, i que la universitat és qui s’encarrega de formar-lo. “Per això, ni vol ni pot escapolir-se de la responsabilitat global de l’educació”, ha reiterat la consellera. Rigau ha recordat que el Govern s’ha fixat avançar-se als objectius marcats a Europa pel 2020 i fer-los realitat ja al 2018. En aquesta línia, la consellera ha destacat que un 85% dels joves que acaben 4t d’ESO obtenen la graduació -tres anys enrere eren el 77%.