.

.

TOTS 21

Cartell promocional

Cartell promocional

El proper dissabte, 12 de juliol, se celebrarà una nova edició del Mercat d’Intercanvi Solidari de Roda de Berà mitjançant el qual la regidoria d’Acció Social persegueix l’objectiu de recaptar productes d’alimentació i d’higiene personal per al Punt de Distribució d’Aliments. Les persones que s’apropin, entre les10 i les 14 hores a la plaça del Mercat podran intercanviar aliments i altres productes necessaris com llet, oli, arròs, conserves, bolquers, compreses, llegums, pasta alimentària, etc., per roba de segona mà.

Campanya de donació de sang

Al mateix temps, al casal de Jubilats i Pensionistes de Roda de Berà se celebrarà una ampanya de donació de sang. La donació de sang baixa un 30% al llarg de l’estiu i, en canvi, es mantenen les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu. La falta de temps és una de les causes per la qual la ciutadania no dóna sang, segons l’última enquesta als donants. Més d’un 30% dels enquestats afirma que no dóna sang més sovint perquè no disposa de prou temps.

Per això, les vacances poden ser un bon moment per fer aquest gest altruista, cívic, obert a tota la ciutadania i que no comporta més de 30 minuts. Per aquest motiu el Banc de Sang, per animar a la donació durant els mesos de juliol i agost, ha organitzat diverses campanyes en 57 municipis del litoral català, i el proper dissabte, 12 de juliol, hi seran a Roda de Berà.

Els glòbuls vermells caduquen als 42 dies i les plaquetes en només 5 dies, per la qual cosa cada dia calen 1.000 donacions per garantir que tots els malalts ingressats als hospitals tinguin la sang necessària per als seus tractaments i operacions, també a l’estiu. D’aquestes, el 41% es destina a persones que han tingut accidents o a operacions. Tot i això, també hi ha malalts que necessiten sang regularment, com els pacients de càncer, que reben plaquetes i glòbuls vermells. De fet, més del 50% de les plaquetes les reben aquests malalts. I cada dia hi ha 50 nens o nenes que necessiten sang per recuperar-se d’alguna malaltia.

Desè campionat infantil de futbol sala

El mateix dissabte el Poliesportiu Municipal acollirà la celebració del 10è Campionat Infantil de Futbol Sala de Roda de Berà. Serà a partir de les 9 del matí, destinat a nois i noies entre els 11 i els 15 anys. El preu per participant és de 2 euros.
El futbol sala continuarà sent el protagonista al Poliesportiu Municipal en acabar aquest torneig infantil ja que a partir de les vuit del vespre s’iniciarà el 8è Torneig 24 Hores de Futbol Sala, organitzat per Ralian Sports amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà i de l’associació Roda Jove, per a joves a partir dels 16 anys.

El premi per al primer classificat és un xec de 300 euros i un trofeu, el segon equip classificat guanyarà 150 euros i un trofeu, i el tercer s’emportarà 75 euros i un trofeu. El lliurament de trofeus serà el diumenge a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Primer ‘swim series’

La jornada de diumenge s’iniciarà amb el primer Swim Series de Roda de Berà, organitzat per Fun Sports amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà.
Serà a partir de les 9 del matí, una cursa de natació de 750 metres de distància amb un recorregut triangular a laplatja Punta d’en Guineu.