.

.

TOTS 21

L’artista Íria Rodon presenta la seva obra ‘Sense títol’ per denunciar la situació de milers d’ucraïnesos que han hagut de fugir del país a conseqüència de la guerra. A raó del conflicte que viu Ucraïna, la Selva del Camp ha fet notables esforços per acollir a nombrosos grups de refugiats ucraïnesos. Per aquest motiu, el consistori, en col·laboració amb la Fundació Josep Irla, han volgut dedicar la jornada artística Art per a tu a la reflexió sobre la situació dels refugiats.

Es presentarà el dimarts 7 juny, a les 19:00 hores, al Castell de La Selva – Castell del Paborde. En un format conversa, comptarà amb l’artista de l’obra Íria Rodon i el fotògraf selvatà Pep Salvat.

L’obra en qüestió ens mostra un prat amb una construcció al bell mig de la composició. L’escena queda emmarcada per les copes de dos arbres. El camp està a l’ombra i només la cabana queda il·luminada per l’astre rei. D’aquesta manera l’artista ens planteja una metàfora per tal de reflexionar sobre la llar, la natura i l’acolliment, així com de l’esperança representada al final del camp com una construcció il·luminada per la calor del sol.

En paraules de Jordi Vinyals, regidor de Cultura: “La situació dels refugiats, i tenint en compte el context de guerra que ho produeix, ens fa pensar en els valors de la solidaritat i l’acollida, de treballar perquè aquestes persones es puguin sentir una mica part de la Selva”.

Art per a tu és un projecte impulsat per la Fundació Josep Irla i coordinat pel crític d’art Joan Vila, amb l’objectiu d’acostar l’art contemporani a diferents poblacions de Catalunya com una eina més del debat públic.

Redacció