.

Presentació de l'FP Dual aquest matí a Tarragona. Foto: Cedida

Presentació de l’FP Dual aquest matí a Tarragona. Foto: Cedida

L’Institut Pere Martell de Tarragona oferirà un nou programa de formació dual, únic en un centre educatiu públic a Catalunya, que permetrà als estudiants del CFGM de Manteniment Electromecànic obtenir una doble titulació oficial: l’espanyola i l’alemanya. Aquest projecte, que s’ha presentat aquest dimecres 14 d’octubre, és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament, l’empresa Elring Klinger i la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya.

En el marc de la presentació, celebrada a la Sala d’Actes de l’Institut Pere Martell, s’han explicat els acords que fan possible aquest projecte i s’ha dut a terme un acte de reconeixement a l’empresa Elring klinger per la seva adhesió a l’Aliança per la FP Dual. Així mateix, aquest acte ha comptat amb les intervencions de: la Directora Territorial d’Ensenyament a Tarragona, Sra. Àngels González Extremad; el director de l’Institut Pere Martell, Àngel L. Miguel Rodríguez; el director de l’empresa Elring Klinger, Mario Basora; el director de RRHH de l’empresa Elring Klinger, Antoni Armengol; el director gerent de la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya, Walther von Plettenberg; i el Senior Proyect Manager, Guillem Selvans.

L’objectiu d’aquest nou projecte és formar als joves segons les necessitats de la indústria i del territori. Algunes de les novetats d’aquest cicle formatiu és que s’allargarà a tres anys (actualment 2 anys) per aquells alumnes que participin en aquest programa. D’aquesta manera, s’afegeix una formació específica en idiomes com l’alemany i l’anglès, així com també diversos mòduls professionalitzadors dins del sector de manteniment industrial. Per altra banda, al tractar-se d’una formació dual, els estudiants realitzaran part de la seva formació a l’empresa Elring Klinger mitjançant contractes laborals o beques perquè puguin compaginar els seus estudis amb una feina al llarg del cicle formatiu.

Al final dels tres anys de formació, els joves tenen la possibilitat d’obtenir: el títol oficial espanyol (Tècnic/a en Manteniment Electromecànic), el títol alemany de Mecànic Industrial, atorgat per la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya i el Consell Superior de Cambres a Alemanya, i un diploma del projecte formatiu desenvolupat per les entitats participants.