TOTS 21

Inés la Maga. Foto: RTVE

El Mago Marín. Foto: RTVE

La Canonja no es rendeix i celebrarà aquest cap de setmana el festival de màgia Impossible. Ho farà en sessió doble per reduir aforaments i tornarà a comptar amb grans il.lusionistes nacionals i internacionals. Destaca poderosament entre la troupe d’artistes la televisiva Inés la Maga, amb més de 200 aparicions televisives, que sortirà a l’escenari del pavelló poliesportiu el dissabte, 3 d’octubre, en sessió doble, a les 20 i a les 22:30 hores.

Formarà part la mediàtica Inés de la Nit de màgia i humor, nit que compartirà amb un altre crack, Mago Marín. Ambdós oferiran un espectacle inèdit treballat exclusivament per a ser presentat a La Canonja en aquesta ja 15ena edició de l’Impossible, un espectacle amb màgia, mentalisme, grans il.lusions i efectes especials.

Maribel Roger -de Batall Produccions-, Salvador Ferré i el Mag Gerard, presentant les jornades. Foto: Tarragona21

La màgia sempre es reinventa davant les crisis i l’Ajuntament de La Canonja, a través del Patronat de Cultura, també ho fa apostant per ella, una de les marques culturals i lúdiques de La Canonja, de la mà dels qui dirigeixen la proposta des del primer dia, Batall Produccions de Valls i el Mag Gerard.

‘El festival havia de celebrar-se a l’abril, però va arribar la pandèmia i vam decidir mantenir el compromís per tirar-lo endavant a la tardor si les condicions milloraven’, recordava avui el primer tinent d’alcalde i president del Patronat de Cultura Castell de Masricart, Salvador Ferré, en la presentació de les jornades, i observava que ‘el sector cultural és un dels que més ha sofert els efectes de la pandèmia’.

El consistori ja es va avançar donant joc a la cultura el mes de juliol passat, tirant endavant la proposta ‘Surt a la fresca’, ‘un laboratori de proves, transformant balls en concerts i oferint monologuistes, ofertes compatibles amb les mesures de seguretat’. A l’Impossible que arriba ara ‘s’ha adaptat el programa a les mesures de seguretat del Procicat, doblant les sessions, amb el vist-i-plau dels artistes i tècnics i sense haver calgut modificar gaire el pressupost’, recordava. Els aforaments són limitats i cal dur la mascareta, tant en shows d’interior com d’exterior.

De fet, a Catalunya i a Espanya s’han anat traslladant els festivals de màgia al darrer trimesre de l’any, subratlava el Mag Gerard, i dels escenaris de la cultura -teatres, museus, cinemes,…- no se sent a parlar que hi hagi brots de contagi. Ferré insistia en una idea: les autoritats i els programadors ja es preocupen prou de mantenir la seguretat sanitària.

El mag Txema

Anem al festival d’aquest cap de setmana, que es vesteix de gala per a celebrar les bodes de Cristall, si fem cas a la dita popular sobre el quinzè aniversari. El Festival s’iniciarà amb la Gran Gala Internacional de Màgia del divendres 2 d’octubre, amb reconeguts artistes de Catalunya, Albacete i Bèlgica. Des d’especialistes en grans il·lusions com el Magic Zappa fins a la veterania del Mag Selvin. Viurem totes les varietats de la màgia; Txema oferirà el seu número internacional ‘Esperando a Juliette’, la manipulació i els malabars es fusionaran de la mà del belga Sebastien Dethise amb un número sorprenent, mentre l’humor, la màgia i la ventrilòquia seran els ingredients que el Mag Selvin presentarà de forma original.

Francis Zafrilla

Dissabte al matí el mag Francis Zafrilla deixarà bocabadats als espectadors amb el seu espectacle ‘Street Magic’; interacció amb el públic, ninots que fan màgia i la comèdia s’entrelliguen per cuinar aquest show apte per a tots els públics. Gratuït, serà a les 12 a la plaça Ernest Lluch.

Dissabte al vespre, com s’ha dit, tindrem doble dosi de màgia a càrrec d’Inés la Maga, que hem pogut veure en diferents programes televisius com ‘Hora punta’, ‘Pura magia’ y ‘Jugando con las estrellas’, a la Primera, i ‘Nada x aquí’, a Cuatro. Completarà la nit el Mago Marín, primer guanyador del concurs ‘Pura màgia’, de TVE. Prepareu-vos per viure la màgia, gaudir la música i riure amb el seu humor.

Diumenge al matí, ens visitarà el firaire xerraire i venedor d’elixirs miraculosos Mr. Stromboli amb el seu mico, al que ha ensenyat a fer trucs de màgia. Mr. Stromboli és un firaire que recorre pobles i fires presentant els seus invents i els seus fenòmens. ‘Recorda aquells circs americans on es passejava la dona barbuda, l’home més gran del món o un gos que podia parlar’, incidia el Mag Gerard…

L’escenari dels espectacles de carrer serà la plaça Ernest Lluch i els de cobert, el poliesportiu municipal, que substitueix l’Orfeó Canongí, en obres de restauració, on l’Ajuntament hi està invertint 3,5 milions d’euros per posar-lo al dia amb una millora integral. Poca broma.

Accediu a la compra d’entrades en aquest enllaç.

Jaume Garcia