.

.

TOTS 21

L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, amb responsables de la firma cervecera. Foto: Tarragona21

Els bons resultats de la primera campanya de la cervesa de Prades (coneguda per Complot IPA) no només asseguren la continuïtat del projecte i l’aposta de Damm per la Vila Vermella sinó que aquesta ampliarà notablement la producció en la segona ‘anyada’.

Aquest cap de setmana, Prades celebrava la Festa del Llúpol, el fet que s’hagi convertit en realitat un projecte que al principi sonava estrany als pagesos de la zona i que ja és una realitat.

Damm vol ampliar les actuals 8,5 hectàres que té al municipi en 15 un cop estabilitzada la plantació original. El llúpol necesita tres anys per assentar-se als llocs. L’aposta de Damm és decidida com també seguint ampliant en el futur les hecàrees de conreu, que podrien arribar a 30, explicava Eduard Ternas, director de Compres de Damm.

Prades va celebrar divendres la Festa del Llúpol. Foto: Tarragona21

Prades va celebrar divendres la Festa del Llúpol. Foto: Tarragona21

La primera campanya va produir 120 quilos de flor fresca de llúpol -la matèria mare de la que el clima, l’altura i els canvis de temperatura entre el dia i la nit de Prades la fan tan atractiva-, mentre que a la segona campanya la producció s’ha enfilat als 2.000 quilos. Carles Abella, gestor de projectes agronòmics de Damm, repetia que el llúpol de Prades és fora del comú, la seva gran qualitat el fa que l’empresa cervesera hagi apostat d’entrada per signar un contracte a 10 anys amb els cinc pagesos que s’han sumat a la campanya.

Damm explorava fins ara altres territoris espanyols rics en llúpol, com Lleó, que segueix explotant, però mai cap cervesera s’havia fixat en Prades fins que l’Ajuntament va posar en marxa el Pla Estratègic i va començar a tocar les possibilitats del llúpol. L’entrada del llúpol «no afecta la producció de la patata», tan característic de la Vila Vermella, exlicava l’alcaldessa, Lídia Bargas. «Es tracta de complementar els ingressos dels pagesos amb la diversificació de productes».

La festa del llúpol va reunir força vilatans al Centre Cívic, que ven poder tastar la cervesa i un grup de tapes servides pels set restaurants de Prades.

J. Garcia