.

.

TOTS 21

L'alcalde de Riudoms i François Guinjoan, fill del Joan Guinjoan. Foto: Cedida

L’alcalde de Riudoms i François Guinjoan, fill del Joan Guinjoan. Foto: Cedida

L’Escola Municipal de Música de Riudoms va encetar, aquest passat dissabte 28 de gener, les activitats dedicades al 40è aniversari des de la seva inauguració. Ho va fer en un acte en el que també es va batejar l’auditori de l’Escola amb el nom de Joan Guinjoan, en honor al compositor i músic riudomenc.

El centre va començar la seva tasca educativa l’any 1983 i des de llavors ha mantingut inalterable el seu compromís de formar músics a Riudoms, consolidant-se com un símbol del poble. L’acte va comptar amb els intervencions de la directira de l’Escola, Maite Ribas, la regidora d’Educació Judit Albesa i l’alcalde Sergi Pedret, que van destacar la importància que ha tingut des dels seus inicis i continua tenint avui dia aquest centre educatiu a Riudoms, tant en l’impuls de la música com en la formació d’infants i joves en l’àmbit musical, alguns d’ells amb trajectòries reconegudes més enllà del territori.

Joan Guinjoan, sempre vinculat a Riudoms

El bateig de l’auditori neix de la voluntat d’homenatjar la figura del música i compositor Joan Guinjoan Gispert, mort el passat 2019. Guinjoan sempre va viure connectat al poble de Riudoms, a qui -fins i tot- va dedicar una de les seves darreres obres, “Quartet nº1”. A l’acte hi va assistir François Guinjoan, fill del compositor, que va fer una donació de diversos objectes i distincions personals del seu pare, entre els quals destaquen el piano “Werner” amb el que el músic va començar els seus estudis de piano o guardons com la creu de Sant Jordi que va rebre el 1999 o la creu de “Commandeur des Arts et des Lettres” del govern francès. Tots ells quedaran exposats al mateix auditori.