.

Alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració de l’Escola d’Art de la Diputació a Tarragona participa amb les seves il·lustracions en un projecte d’intercanvi educatiu amb Professional School d’Anantapur, vinculat a la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta iniciativa, que també compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, té per objecte impulsar l’intercanvi vivencial entre joves del centre docent indi i de la universitat tarragonina.

En concret, i través del Kamishibai (un recurs didàctic en el que l’intèrpret explica una història a través d’il·lustracions) el projecte permetrà que l’alumnat de la Professional School treballi tradicions populars reinterpretades amb perspectiva de gènere, on les dones siguin protagonistes o assumeixin rols destacats de la comunitat o de la història. L’objectiu final és augmentar la confiança de les joves d’aquest centre de l’Índia en la seva futura incorporació al mercat laboral.

‘The Legend of Draupadi’, d’Adrià Ramirez i Mireia martínez. Foto: cedida.

El Kamishibai significa ‘Teatre de paper’ i és una forma molt popular, des de fa segles, d’explicar contes al Japó. Se sol dirigir a nenes i nens i és utilitzat com a recurs didàctic. Consisteix en un conjunt de làmines il·lustrades, que un presentador o intèrpret llegeix mentre els espectadors contemplen els dibuixos. Dels treballs presentats per part de l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, han estat seleccionades les il·lustracions de Mireia Martínez, Laya García, Adrià Ramírez, Milena Ataides, Andrea Auñón i Rubén Sáez.

El projecte ha estat coordinat per Laura Román, representant a Tarragona de la Fundació Vicente Ferrer, i pels professors de l’Escola d’Art i Disseny Àngel Sauret i Núria Rubio i ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora Rebeca Luciani, especialista en narrativa. Aquestes làmines que es faran servir com a recursos didàctics a l´Índia posteriorment també s’utilitzaran en escoles i instituts de Catalunya.

Redacció