.

.

TOTS 21

Maria José Figueras, les germanes Encarnación i Raquel Quílez i  Rosa Mallol han rebut el reconeixement aquest dimarts 8 de març al palau municipal. Foto: Tjerk van der Meulen  

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Feminismes i LGBTIQ+, Cinta Pastó, han fet entrega aquest dimarts 8 de març al saló de plens de l’Ajuntament dels punts de llibre número 40, 41 i 42 de la col·lecció ‘Tarragonines’, que edita la Conselleria de Polítiques d’Igualtat amb l’assessorament del Consell Municipal de Dones per reconèixer la trajectòria de dones destacades de la ciutat.

Durant l’obertura de l’acte, Ricomà ha expressat l’agraïment de tota la ciutat a “dones que han trencat sostres de vidre i han contribuït a fer de Tarragona una ciutat millor i més igualitària”, mentre que la consellera Pastó ha destacat “l’esforç per aconseguir una societat més justa de les 43 dones que recullen aquests 42 punts de llibre, que les reconeixen i visibilitzen la tasca que fan”.

Seguidament, s’ha iniciat l’entrega dels punts de llibre, començant per la catedràtica en microbiologia i rectora de la URV, María José Figueras. Figueras ha estat glossada per la responsable de control de qualitat d’aigües costaneres de l’Agencia Catalana de l’Aigua, Mariona de Torres, qui ha fet èmfasi en “la vocació extraordinària de recerca, d’innovació, de transferència del coneixement i de servei” de la guardonada. Al seu torn, la rectora de la URV ha volgut destacar en el seu discurs d’agraïment l’esforç que des de la Rovira i Virgili es realitza per ser una universitat “de tothom i per a tothom”, compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, més internacional i més igualitària.

Miguel Lara, soci fundador de l’associació Joventut i Vida i coordinador dels educadors de les Unitats d’Educació Compartida (UEC), ha glossat la trajectòria de les protagonistes del punt de llibre 41, les germanes Quílez, a qui ha dedicat una emotiva paràbola per qualificar-les de “superheroïnes” que no han parat de treballar pels altres. Les germanes Encarnación i Raquel Quílez, recentment nomenades Filles Adoptives de la ciutat, són les responsables de les UEC i del menjador social de Bonavista i, en el seu discurs, han destacat “l’amor” com a principi fonamental de la societat i la labor de les entitats que ajuden qui més ho necessita, alhora que han volgut recordar la situació a Ucraïna amb un “No a la guerra”.

Finalment, la consellera de Feminismes i LGBTIQ+ de l’Ajuntament, Cinta Pastó, ha introduït la guardonada amb el punt de llibre número 42, Rosa Mallol, treballadora a la confraria de Pescadors de Tarragona, veïna del Serrallo molt vinculada al teixit associatiu del barri i exfutbolista de l’Espanyol. Pastó ha destacat de Mallol que “es va fer un lloc en un món d’homes” i l’ha definit com “una pionera que sempre ha fet un pas endavant en tots els àmbits”. Mallol ha volgut agrair el punt de llibre amb una menció a les “moltes dones” que s’ho mereixen.

Redacció