.

.

TOTS 21

Carles Pellicer, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Tots21

Aquest dilluns han començat les obres de peatonalització definitiva del tram de la Raval Santa Anna que connecta el carrer del mateix nom amb la plaça del Prim. Aquesta primera fase d’un projecte que s’ha d’extendre posteriorment (una perllongació per la qual encara no hi ha data) fins a la plaça Catalunya i carrer Salvador Espriu té un pressupost de 374.000 euros i un calendari d’obres que s’allargarà fins gener de l’any vinent. Tanmateix, hi haurà un parèntesis durant les darreres setmanes de desembre per facilitar als comerciants una campanya de Nadal amb els minims inconvenients possibles. Un cop finalitzada l’obra, aquest vial estarà tancat al trànsit de vehicles i els camions de càrrega i descàrrega hauran de baixar pel carrer Sant Joan, passar la plaça del Prim i desviar-se cap al carrer Monterols. La circulació dels vehicles de residents es resoldrà amb el control d’accés mitjançant lectura de matrícula. El passat mes d’agost, es va adjudicar el contracte per a la redacció del projecte a CIG Enginyeria SLP, per un import de 13.612,50 euros.

Segons explicava aquest amtí en roda de premsa l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, aquesta peça urbanística s’integrarà dins del “projecte de ciutat que fa molt temps estem treballant” al voltant de la “mobilitat sostenible. La idea principal és guanyar un espai per als vianants”.

Les obres tenen el calendari previst següent:

  • 4 d’octubre, inici de les obres.
  • 6 de desembre, previsió que la plataforma central del carrer estigui acabada.
  • Del 7 al 20 de desembre, es faran intervencions puntuals que no afectaran al pas de vianants.
  • Del 21 de desembre al 7 de gener, quedaran aturades tot tipus d’obres.
  • A partir del 7 de gener es finalitzaran les intervencions que hagin quedat pendents.

El projecte de transformació del raval de Santa Anna planteja convertir el vial en una illa de vianants de plataforma única; “una plaça allargada amb la presència d’elements de mobiliari urbà que fomentin l’ús per a la ciutadania a peu, creïn zones d’estada i que, alhora, siguin vestíbul de les botigues i del patrimoni arquitectònic del carrer, i contribueixen a naturalitzar l’entorn amb l’increment d’espais verds”., ha afegit el batlle.

El projecte manté les voreres i vorades actuals, i proposa un paviment confortable, d’asfalt polit amb àrids de pedra de color rosada per les zones on hi hagin de circular vehicles de manera ocasional.

La qualitat ambiental també es millora amb la instal·lació de làmpades Led de baix consum, més eficients i ecològiques. I es millorarà la il·luminació, amb l’objectiu d’augmentar el confort i la seguretat.

El projecte de la segona fase definirà la continuïtat de la primera, amb les mateixes característiques: guanyar espai per als vianants i transformar el traçat en un recorregut cívic que converteixi els actuals llocs de pas en llocs d’estada i de relació de la ciutadania. La transformació del carrer de Salvador Espriu en zona de vianants preveurà garantir l’accessibilitat de l’aparcament privat que hi ha en aquest vial. El projecte executiu definirà la descentralització del control d’accés a l’equipament al carrer de l’Amargura per tal de facilitar l’entrada i sortida de clients i limitar l’accés a la resta de vehicles.

Renovació xarxa d’aigües

Ptrèviament a les obres de transformació urbana del vial, Aigües de Reus ha realitzat aquest estiu les obres de renovació de la xarxa de sanejament del raval de Santa Anna (entre la Plaça de Prim i el carrer de Santa Anna) amb una inversió global de 236.750 euros.

J.S. / Redacció