.

.

TOTS 21

Els quatre consellers municipals que han comparegut avui. Foto: Tarragona Ràdio

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona ha sortit aquest migdia a fer declaracions sobre la denúncia que fa el Grup Municipal Socialista sobre la contractació de diferents cooperatives per part de diferents conselleries municipals.

“Compareixem avui quatre regidors de Govern per tancar definitivament l’atac que fa el PSC a determinades cooperatives de la ciutat. El foment de l’economia social i col·laborativa és una aposta transversal d’aquest Govern Municipal. És més, l’Ajuntament de Tarragona treballa amb diverses cooperatives, no només amb les 3 que assenyala el grup socialista”, ha remarcat el portaveu del Govern Municipal i conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic. I ha afegit: “No podem permetre aquestes acusacions cap a empreses d’economia social i sostenible, moltes elles sorgides en pandèmia. No tot s’hi val en política i més quan alguns casos es tracta de persones que han hagut de reiventar-se i, fins i tot, han hagut de fer una capitalització del seu atur per muntar una empresa per tenir una sortida professional”.

La consellera de Cultura i Serveis Socials, Inés Solé, ha detallat els contractes de la conselleria de Cultura amb diferents cooperatives, com són el procés de participació d’arts escèniques, el pla de comunicació de les activitats culturals, per un import de 6.700 euros les dues coses i el cartell, imatge i marxandatge de Santa Tecla el cost del qual va ser de 2.367 euros.

Així mateix, per la comunicació de la Terrasseta es va pagar 5.157 euros. També es van encarregar unes capses d’aprenentatge que es van repartir per festes a les escoles de la ciutat, una iniciativa conjunta amb les conselleries de Comerç, Cultura i Educació. “Estem molt contentes per aquest nou model de produir, construir i consumir que s’està consolidant a Tarragona. I, per altra banda, ens dol que es posi en dubte la professionalitat d’aquestes cooperatives. Darrere d’això hi ha una vendetta a la CUP per anys d’aixecar catifes. Hi ha moltes ciutats del nostre entorn com Reus, Cambrils, Altafulla o la Selva del Camp on treballen les mateixes cooperatives, amb la diferència que allà no governa la CUP”. I ha afegit Solé: “En tots els casos el procediment ha estat transparent i impecable. Per tot plegat, exigim una disculpa pública del PSC a les cooperatives”.

En la mateixa línia s’ha expressat el conseller de Joventut i Cooperació, Hermán Pinedo, qui ha assegurat que en 4 anys es va facturar 4.902 euros a dues cooperatives de les esmentades pel PSC per l’organització de tallers d’Estiu Jove i altres activitats de la conselleria. “És molt greu llençar brossa contra unes entitats per fer la tasca encomanada i supervisada per tècnics municipals”, remarca.

Finalment, la consellera de Discapacitats Diverses i de contractació, Elvira Vidal, ha explicat la contractació d’una cooperativa de caràcter social que va treballar en un panell col·laboratiu al Parc de la Ciutat i ha remarcat -com a responsable política de la contractació municipal- que L’Ajuntament de Tarragona és escrupolós amb les lleis de contractes del sector públic “aplicant criteris d’objectivitat. En època de la pandèmia van sorgir nous models diferents de les Societats Limitades o Societats Anònimes i que miraven cap al cooperativisme. Però que ningú tingui dubtes, la llei de contractes garanteix l’objectivitat i la neutralitat i en tots aquests processos hi ha tècnics i no pas polítics”. La consellera Vidal ha afegit que el comitè d’ètica municipal ja tenia previst reunir-se a finals de mes, però que té res a veure amb els fets que denuncia el PSC.