TOTS 21

L’alcalde i el gerent de l’empresa, durant la presentació del model. Foto: Cedida

L’empresa Plana ha posat en marxa el primer bus amb gas natural de la seva flota i del territori, més eficient i menys contaminant que els que funcionen amb els tradicionals hidrocarburs, gasolina o gasoil. És justament el bus que fa el recorregut urbà de Vila-seca i que acaba de celebrar sis mesos d’existència.

Què fa diferent aquest bus? Ho explicava el seu gerent, Josep Albert Vallcorba: “El gas natural té una triple avantatge, no presenta contaminació acústica, que baixa un 50%; és un sistema que va amb bugies, i a més, no emet òxids nitrosos ni partícules en suspensió, que afecten a la salut de les persones, perquè funciona amb gas natural”. “És una aposta guanyadora, que marca un referent”, ha destacat. En qüestió de dos o tres anys, la companyia apostarà ja per l’hidrogen verd, la tecnologia menys contaminant de totes. No s’ha decidit pels vehicles elèctrics -sí els híbrids- perquè la recàrrega de les bateries obstaculitzaria el servei, que hauria d’aturar-se per fer la recàrrega.

Vallcorba ha destacat que “és l’únic bus propulsat amb GNC al territori”, fet que “marcarà un referent perquè tothom vagi entrant en aquesta nova dinàmica respectuosa amb el medi ambient”. És més petit que els habituals per si li cal maniobrar dins el nucli antic de Vila-seca.

Avui al migdia a Vila-seca s’ha presentat el nou vehicle de bus urbà que començarà a circular a partir del proper dilluns dia 1 de març, coincidint amb l’entrada en servei dels nous horaris de temporada alta.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; el gerent de l’empresa Plana, Josep Albert Vallcorba; i el cap del Servei Territorial de Transports de Tarragona, David Prat. L’elecció de Vila-seca no és casual ja que el seu consistori té entre cella i cella aplicar un canvi de paradigma en la mobilitat sostenible.

Una imatge exterior del vehicle. Foto: Cedida

Aquest nou bus està propulsat amb gas natural comprimit (GNC), la qual cosa fa “que es compleixi amb un dels objectius de desenvolupament sostenible marcat de cara a l’Agenda 2030 per ser respectuós amb el medi ambient”, ha recordat l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura. El nou bus, que té una capacitat per a 52 persones (32 viatgers asseguts, 39 viatgers d’en peu i 1 persona amb mobilitat reduïda), compta amb rètols lluminosos identificadors de línia, dues portes i una rampa d’accés, i està adaptat interiorment a persones amb mobilitat reduïda.

A més de la presentació d’aquest nou bus, s’ha fet balanç del servei de mobilitat que Vila-seca va iniciar el passat mes de juliol. En aquest sentit, des del juliol fins al mes de desembre de 2020 s’han realitzat 6.214 expedicions que han portat un total de 13.792 viatgers, dels quals gairebé el 75% ha fet ús del servei mitjançant un abonament de l’ATM del Camp de Tarragona. Aquesta última dada reflecteix que molts dels usuaris són assidus al servei de mobilitat de Vila-seca i en fan ús per a les seves activitats quotidianes com ara anar al metge, a comprar, a treballar i també a estudiar.
D’aquesta manera, tot i ser un any atípic amb afectacions a la mobilitat dels usuaris, les dades mostren l’èxit d’aquest servei municipal, batejat com a “Mobilitat Vila-seca”.

Recordem que aquest servei compta amb un total de 4 línies i permet garantir la mobilitat interna dels ciutadans entre els tres nuclis de població (la Plana, la Pineda i Vila-seca). El recorregut del bus està estructurat en 27 parades. En temporada alta (de març a novembre) realitza 18 expedicions Vila-seca/la Pineda i 11 per la Plana i en temporada baixa (de desembre a febrer) té 13 expedicions de dilluns a divendres a la Pineda i 8 a la Plana. Dissabtes i festius, en canvi, 8 i 3 expedicions respectivament.

Vila-seca inaugurava el juliol de 2020 el nou servei de bus urbà. La principal característica és que connecta els tres nuclis de la localitat a través de 27 parades i quatre línies i amb una freqüència horària. De moment compta amb un únic aparell, que fa trajectes cada dia des de quarts de set del matí fins gairebé la una de la matinada.

Jaume Garcia