.

El miler d’aficionats tarragonins presents al Nou Estadi han animat incansables durant tot el partit.

El Nàstic haurà d’esperar com es desenvolupa la resta de la jornada per saber si continua mantenint-se entre els tres primers d’aquesta segona fase maleïda (només dos punts de nou possibles, empitjorant el coeficient dècima a dècima). Els granes han perdut la imbatibilitat a casa caient per 0-1 contra un Eivissa que pren forma de líder intractable, malgrat no haver ensenyat res més que punteria suficient en l’única ocasió que ha tingut, i haurà d’esperar els resultats de Barça B i Andorra per situar-se dins del mapa que donen pas a la lluita per l’ascens.

La primera del Nàstic arribava al minut 4 quan Carbia, molestat per Tienza, no engaltava bé tot i estar en bona posició per fer mal. Al minut 11 Bugui feia de De Jong posant una pilota amb llacet a Carbia que acabava en no res perquè Parreño estava atent. I tres minuts més tard Bonilla, especialment incisiu, intentava sorprendre el porter visitant, un pèl avançat, amb un llançament destinat a sortir als resums de televisió que no ha obtingut premi. En resum, bones sensacions durant  l’arrancada de l’encontre davant del miler d’aficionats presents al Nou Estadi en una jornada en què es podria haver penjat el cartell de tot venut si les coses fossin normals.

Els granes encaraven el descans mantenint la presència ofensiva i les bones sensacions. Entre les millors opcions d’un Nàstic acostumat a trepitjar àrea rival la d’Oriol, amb un xut que ha sortit a poca distància del pal esquerra al 37′, i la de Miranda dos minuts després culminant amb un llançament desviat a la dreta una bona jugada per la banda dreta, dominada completament per Albarrán.

La centrada de Lara i el remat de cap de Castel, que posava el 0-1 al minut 42.

Enmig de tot plegat l’Eivissa ensenyava els dents esporàdicament i les accions visitants eren ben resoltes per la defensa grana. Fins al minut 42, és a dir, dins d’aquella franja on tot el dolent que passi fa més mal. De sobte, els illencs han tret a passejar la seva veterania gràcies a una pèrdua de Trilles a zona de tres quarts que ha derivat cap a la banda esquerra, des d’on Javi Lara ha centrat amb punteria de franc-tirador al cap de Castel. El davanter visitant s’ha treballat un remat d’acadèmia militar des de la frontal de l’àrea petita, guanyant la posició davant dos granes, i l’ha clavat al fons de la porteria.

La segona meitat veia un possible penal a Brugui, discutible en tot cas, i una gran ocasió fabricada per Carbia a la lateral de l’àrea petita amb una pilota bombada que ha sortit, amb tothom superat, per damunt del travesser. Amb els eivissencs desmaiant-se a cada contacte aplicant el manual de la pèrdua de temps escrit ja en llatí, els homes de Toni Seligrat han posat l’accelerador assetjant la porteria de Parreño. El tècnic grana ha posat Pedro Martín i Fullana en joc, tant per afegir oxigen com per intentar buscar major recuperació al mig del camp i més contundència en atac. Eren els moments en els quals el Nàstic arribava al 66% de possessió. Al 73 una cabalcaga d’Albarran per la banda dreta acabavsa amb centrada precisa al cap de Bonilla que, de cap a la frontal de la petita, pecava de manca de precisió i enviava la pilota desviada a la dreta de la porteria.

El tram final agafa ritme frenètic amb les darreres bales gastades per Seligrat en forma de triple canvi: Lasso, Pol Ballesteros i Amang per Bonilla, Carbia i Brugui. Una penetració de Fullana ha estat reclamada com a penal (inexistent segons s’ha pogut apreciar a la televisió), exigit per un Albarrán que ha vist targeta i resumida en un córner al qual s’ha incorporat Suárez des de porteria pròpia. El llançament ha estat rematat de cap fora per centímetres del pal esquerre per Pol Domingo. La gardela de Fullana a segons del xiulet final ha estat el darrer clau al taüd.

El partit arribava amb una prèvia inesperada. Segons anunciava ahir el Nàstic en un comunicat de premsa, “la prova PCR practicada ahir a tots els membres del primer equip ha confirmat l’existència d’un positiu per Covid-19. Després d’aquests resultats, el membre ha estat aïllat en el seu domicili, seguint les instruccions del protocol sanitari. L’implicat presenta simptomatologia lleu i es troba bé de salut”.

Alineacions

Nàstic: Suárez; Albarran, Pol D., Marc Trilles, Joan Oriol; Miranda (Fran Miranda, minut 57), Fausto, Bonilla (Lasso, minut 75); Brugui (Amang, minut 75), Oliva (Pedro, minut 64), Fran Carbia (Pol Ballesteros, minut 75)

Banqueta: Gonzi (PS), Ribelles, Guillem Jaime, Pol B., Pedro, Lupu, Fullana, Amang, Lasso

UD Eivissa: Parreño; Grima, Goldar, Rubén, Morillas; Pardo, Manu Molina, Kike López (Ekain, minut 58), Javi Lara (Sibo, minut 77); Castel, Ángel Rodado (Davo, minut 58)

Banqueta: Kellyan (PS), Davo, Cirio, Ekain, Javi Vázquez, Pérez, Ilyas, Sibo, Batanero

Targetes grogues: Fausto Tienza, minut 2; Ángel Rodado, minut 33; Carbia, minut 49; Kike López, minut 54; Bonilla, minut 60; Germán Parreño, minut 81; Castel, minut 83; Albarrán, minut 88

Gol: 0-1, Castel, minut 42.