TOTS 21

Felix Alonso i Jordi Molinera al costat de les vies del tren d'Altafulla aquest estiu, Foto:Tarragona21

Felix Alonso i Jordi Molinera al costat de les vies del tren d’Altafulla aquest estiu, Foto:Tarragona21

L’Audiència Nacional ha desestimat la petició de l’Ajuntament d’Altafulla en què demanava la suspensió cautelar de les obres del Tercer Fil. El Magistrat considera que “no pot prejutjar el fons de l’assumpte”, i que, per damunt de tot, “preval l’interès general que representa l’Administració General de l’Estat” sobre el Corredor Mediterrani.

En aquest cas, l’Ajuntament d’Altafulla demanava la seva suspensió perquè no s’havien fet estudis previs sobre l’impacte de les obres al territori ni tampoc s’havia donat la possibilitat que la ciutadania pogués participar del projecte. L’Ajuntament al·legava en aquest sentit que “s’havia ignorat absolutament el procediment administratiu legalment establert i el període d’exposició pública”.

A tot això, el magistrat considera que l’Ajuntament d’Altafulla “només formula presumpcions de manera abstracta i genèrica”, i que per aquest motiu, el tribunal no pot prejutjar el fons de la qüestió, ja que preval l’interès general sobre l’actuació de les obres del Tercer Fil.

Per la seva banda, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, tot i que no s’ha mostrat satisfet sobre l’auto, ha assegurat que el tribunal no ha entrat a valorar el procediment en sí, sinó que detalla explícitament que “les al·legacions en què es basa la petició afecten a qüestions de fons que exigeix un examen concret de les actuacions, dels fonaments que poden constar en la demanda i en la contestació, així com, en el seu cas, dels elements probatoris”. Per tant, tampoc remarca que l’Ajuntament d’Altafulla tingui o no la raó.