.

.

TOTS 21

L’Associació de Músics de Tarragona programa un cicle de quatre concerts durant les festes de Santa Tecla que combinen el talent emergent, noms veterans, jazz i cançó d’autor i que, excepcionalment, es faran a l’Espai Jove La Palmera de l’Ajuntament de Tarragona. Això ha estat possible gràcies a l’acord i coordinació amb diversos departaments de l’Ajuntament i considerant que en les actuals circumstàncies sanitàries era millor opció que una sala d’interior com és la Capsa de Música.

Els quatre concerts, amb dos artistes cadascun i aforament limitat, arrencaran a les set de la tarda, seran gratuïts amb reserva prèvia al correu entrades@capsademusica.com Les portes de l’Espai Jove La Palmera (Plaça Imperial Tàrraco 1) s’obriran al públic 30 minuts abans de l’inici dels concerts.

SONA 9 amb MARIA JAUME + RELAT el dia 18.

PORTAUTORS amb YUHNIVERSIA & HYPATIA + MAURICI GENÉ & ADRIÀ SALVADOR (THE DEVIL’S BRIDGE BROTHERS) el dia 20.

LOS GLOSTERS + LOS DOCTORES el dia 22.

30è L’HORA DEL JAZZ – MEMORIAL TETE MONTOLIU amb JOAN FORT group + IRENE REIG trio el dia 23. L’aMt col·labora amb una efemèride molt especial: ni més ni menys que el 30è Festival de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Barcelona (AMJM).

SONA 9 amb MARIA JAUME + RELAT dia 18, 19 h gratuït.

Qui és qui

MARIA JAUME. El folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d’identitat de Maria Jaume, jove cantautora mallorquina guanyadora del Sona9 2019. Maria Jaume presenta un grapat de cançons pròximes i sinceres, marcades per unes lletres crues i transparents i amb un regust mediterrani. Amb tots aquests elements, aquest setembre presenta el seu primer àlbum, “Fins a maig no revisc” (Bankrobber), amb la producció de Pau Vallvé.

RELAT. Guanyadors del Premi Cases de la Música del Sona9 2019, i dels premis populars de La Cançó de Salitja i l’Inèdit de Llambrilles, la banda de La Garrotxa Relat presenten el seu primer disc, Contratemps (RGB Suports). Aquest disc produït i gravat a La Panchita Records amb Chalart58, ens proposa un viatge que va més enllà del reggae i del dub, combinat amb músiques urbanes com el trap, hip-hop o dancehall, cuidant amb molta sensibilitat el missatge de les cançons i la singularitat musical del projecte.

YUHNIVERSIA. És el projecte personal de la cantant, actriu i performer barcelonina Judith Aguilà Fuster. El 2019 va resultar guanyadora de la 19a edició del concurs de cantautors/es d’Horta-Guinardó, organitzat pel CC Matas i Ramis, i va rebre el Premi del Jurat de la mostra de nous talents PortAutors, impulsat pel Port de Tarragona. Actualment està treballant en la producció del que serà el seu primer disc, de títol Partículas, inspirat en la cultura pop més efervescent, el teatre musical i l’electrònica. Algunes de les cançons d’aquest treball ja les ha presentat en directe, en format duet, acompanyada de la músic Hypatia (guitarra, piano i veu).

MAURICI GENÉ & ADRIÀ SALVADOR (THE DEVIL’S BRIDGE BROTHERS). El passat 16 d’agost, Maurici Gené i Adrià Salvador van tindre l’honor de donar el tret de sortida a l’excel·lent cicle “La Música del Diable” a l’aqüeducte de les Ferreres, en el què col·labora l’aMt. Dos dels nostres millors músics barbuts i amants del pop, el folk i l’americana van compartir escenari i cançons per primer cop. Ells s’ho van passar prou bé i el públic encara més, o sigui que repeteixen per Santa Tecla. El reusenc Maurici Gené va publicar l’any passat el seu primer llarga durada en solitari, Golden days; i el tarragoní Adrià Salvador és conegut per haver liderat diversos projectes com Febrero o Azote.

LOS GLOSTERS.  ‘Los Glosters. 30 anys a la carretera’, un somni fet realitat. Els Glosters, grup tarragoní de pop, celebren trenta anys d’impecable trajectòria a comptar des de la creació del seu anterior projecte, els Pirats. Una efemèride que, tal com estan els temps, esdevé gairebé mítica. Tres dècades en el món de la música equivalen a molt més que a una fita quantitativa tan destacable com aquesta, implica atresorar una enorme creativitat que necessita l’esforç i la constància per fer-se realitat amb irreductible convicció com ha estat el cas.

Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (bateria), Héctor Mir (orgue), Ramón Cuenca (veu) i Carlos García (guitarra) han fet història i el mèrit no els hi treu ja ningú. Ara volen compartir-ho amb tots nosaltres celebrant-ho sense estar-se de res. Per això van oferir-nos un concert, el passat 8 de juny de 2019, que ha esdevingut un documental amb el títol genèric de “Los Glosters. 30 anys a la carretera” a càrrec de la Produktiva Films dirigit per Nando Caballero.

LOS DOCTORES. Inicien la seva marxa a primers de 2014 a Barcelona quan José Toval (Guitarra) i Xavi Sospedra (Bateria) decideixen crear un tribut a Dr.Feelgood, els reis del Pub Rock. Jesús al baix i Jordi Brilleaux a la veu completen la formació que comença a assajar amb l’objectiu d’armar un repertori solvent i defensar amb la major dignitat el llegat de la banda britànica. De 2015 a l’actualitat, Els Doctors han realitzat més de 50 bolos en les principals sales catalanes (Magic, Rocksound, Underground, Stones, La Capsa, Mariscal i etc).

IRENE REIG TRIO. Detall, interacció, swing… són algunes de les característiques que trobem en el trio liderat per la saxofonista i compositora Irene Reig. Amb més de cinc anys de trajectòria, el grup presenta el seu nou repertori format per música original i arranjaments que beuen directament de diferents vessants del jazz. Irene Reig, veu i saxo; Joan Casares, bateria i Pau Sala, contrabaix. http://www.thechangesmusic.com

JOAN FORT GROUP. El guitarrista i compositor tarragoní Joan Fort ens presenta un dels últims projectes en què està immers, i en aquesta ocasió ho fa acompanyat del seu mestre i tutor Eladio Reinón, mític saxofonista valencià reconegut nacional i internacionalment. El grup el complementen dos dels músics més actius del panorama: Santi Colomer a la bateria, i Peru Peñafiel al contrabaix. En aquest viatge sonor podrem escoltar música original dels components del grup escrita especialment per a la formació, i complementada amb peces d’altres autors rellevants escollides amb molta cura. Eladio Reinón, saxo tenor; Joan Fort, guitarra; Santi Colomer, batería; Peru Peñafiel, contrabaix. https://m.faceboook.com/JoanFortN

Aforaments limitats amb invitació prèvia a: entrades@capsademusica.com

Normes d’ús dels concerts

– Els concerts es duran a terme amb l’aforament reduït de la capacitat de l’espai, per tal de seguir les indicacions de seguretat de les administracions públiques.

– Només es podrà accedir amb reserva prèvia, enviant un correu electrònic a entrades@capsademusica.com i especificant el dia dels concerts amb un màxim de quatre entrades per correu electrònic. Cal facilitar els noms i cognoms de tots els assistents i esperar la confirmació de la reserva.

– En el mateix correu cal especificar també cadascun dels concerts als quals vulgueu assistir, tant si és un de sol com tots. És important que ajusteu la reserva als concerts als quals realment assistireu i que, un cop feta, si per algun motiu veieu que no podreu ser, ens ho comuniqueu per donar-vos de baixa com a reserva.

– Us demanem també que arribeu a l’Espai Jove La Palmera amb prou antelació (almenys 15 minuts) abans de l’inici dels concerts (teniu l’horari exacte de cadascun al programa). Això facilitarà una entrada ordenada i esglaonada.

– Un cop dins l’espai, heu de fer servir mascareta. Respecteu també les senyalitzacions i circuits d’entrada i sortida dins l’espai, així com les eventuals indicacions del personal i voluntaris aMt. Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a diversos punts de l’espai. En el moment que hagi d’iniciar els concerts es tancarà l’accés a l’espai.

– Recomanació de tenir els mòbils en silenci.

– Està permès beure un cop asseguts a la cadira encara que es recomana no menjar.

– Preferentment no entraran animals de companyia excepte per necessitat com gossos guia.

– Si excepcionalment, venem menors de sis anys, sense butaca assignada poden seure a la falda sempre que no es moguin, ja que cal mantenir les distàncies.

– Un cop finalitzi els concerts es procedirà a sortir de la sala de forma ordenada, esglaonada i per la via indicada.

– Totes aquestes mesures (i d’altres que es puguin implementar “in situ”) no tenen com a finalitat causar molèsties a ningú, sinó facilitar que tots plegats puguem gaudir de la música en viu amb les millors garanties sanitàries. Si ús plau, col·labora amb nosaltres per tal que el cicle funcioni de la millor manera possible.

– Finalment, si penses que pots tenir símptomes de la covid-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa per responsabilitat.

Redacció