.

.

TOTS 21

L’Arquebisbat oferirà a través de la seva web les celebracions. Foto: Tarragona21

L’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, presidirà les celebracions d’aquesta Setmana Santa des de la capella del Santíssim Sagrament de la Catedral. Totes elles, a porta tancada, seran retransmeses en directe a través de la pàgina web de l’Arquebisbat (arqtgn.cat), la pàgina de Facebook (Arquebisbat de Tarragona) i el canal de Youtube. Algunes celebracions també es podran seguir pel canal de televisió Tac12.

La graella de retransmissions serà aquesta:

—Diumenge de Passió, dia 5 d’abril (Diumenge de Rams): 12.00 h. També per Tac12
—Dilluns Sant, dia 6 d’abril (Missa Crismal): 17.00 h
—Dijous Sant, dia 9 d’abril (Missa de la Cena del Senyor): 17.00 h. També per Tac12
—Divendres Sant, dia 10 d’abril (Celebració de la Passió del Senyor): 12.00 h. També per Tac12
—Dissabte Sant, dia 11 d’abril (Vetlla Pasqual): 21.00 h
—Diumenge de Pasqua, dia 12 d’abril: 12.00 h. També per Tac12

La diòcesi ja està emetent misses en directe des de diferents esglésies des que hi ha decretat el confinament.

Celebracions, pregàries, recursos i catequesis es fan via Internet o televisió. Des de la Catedral de Tarragona es retransmet cada diumenge, a les 12.00 h, l’eucaristia presidida per l’arquebisbe a través del web de l’Arquebisbat, la seva pàgina de Facebook i el canal de Youtube.

Però són nombroses les iniciatives que han sorgit per part d’arxiprestats, parròquies i comunitats. L’arxiprestat de Tarragona retransmet diàriament l’eucaristia des d’una parròquia o església diferent i també el res de l’Àngelus. A més, els divendres, en acabar la missa, es retransmet el Viacrucis i el dissabte, el rés del Rosari; i cada matí hi ha una estona de formació bíblica sobre el text de La Passió.

L’arxiprestat de Reus també retransmet cada dia l’eucaristia a través del canal de Youtube. En directe es poden seguir des de la pàgina de Facebook de la parròquia de Sant Bernat Calvó de Reus.

D’altres parròquies com Riudoms, Torredembarra, Montblanc o Valls utilitzen les xarxes, sobretot la seva pàgina de Facebook, per fer arribar a tothom els viacrucis, pregàries, eucaristies o estudis d’evangeli, entre d’altres iniciatives. També per la RTV El Vendrell s’ha retransmès alguna eucaristia dominical des la parròquia de Sant Salvador d’aquesta localitat.

A més de les xarxes socials són moltes les parròquies que mantenen el contacte via correu electrònic o grup de whatsapp per enviar materials, recursos o bé informacions per pregar en família o bé a nivell individual.

Redacció