.

.

TOTS 21

La Baixada de l’Àliga aquesta nit passada. Foto: @SantaTecla

 

Un pom de flors blanques al bec va recordar a totes les víctimes de la pandèmia, especialment a Pitu Pèrez, autor del logo de l’Àliga, mort el passat mes de gener de 2021

 

L’Àliga de Tarragona va retrobar-se amb els tarragonins i tarragonines a les escales de la Catedral dues Santa Tecla i tres anys després de l’última vegada per protagonitzar una Baixada de l’Àliga multitudinària. Precisament, en homenatge a aquesta espera, l’Àliga va lluir durant tot el recorregut un cartell penjat del coll on es podia llegir ‘Contenta de tornar-vos a veure’.  

L’Àliga tampoc es va oblidar de les persones que ja no hi són. Amb un pom de flors blanques al bec, va voler recordar totes les víctimes de la Covid-19, especialment el dissenyador gràfic Pitu Pérez, autor del logo de l’Àliga, qui ens va deixar el passat mes de gener de 2021.

En l’edició del retrobament, l’encarregat de baixar l’Àliga per les escales de la catedral va ser l’Oriol Sánchez, portador des de l’any 2006. Per a Sánchez aquesta ha estat la tercera ocasió en què baixava l’element per les escales el 21 a la nit, després de les edicions de l’any 2013 i 2018.

En les darreres edicions de la Baixada de l’Àliga, els aliguers encarregats de baixar les escales han estat:

2013 – Oriol Sánchez

2014 – Josep Maria Macias

2015 – Javier Muniain

2016 – Albert Puñet

2017 – Jordi Vallvé

2018 – Oriol Sánchez

2019 – Josep Maria ‘Nin’ Solé

Després de completar la baixada de les escales i del tradicional ball a la plaça de les Cols, els tarragonins i tarragonines van poder tornar a agafar i fer ballar l’Àliga de la ciutat, acompanyats de la música de la Tradiband.

Campanya de sensibilització

Per tal de vetllar pel bon funcionament de la Baixada, durant els dies previs a l’esdeveniment i en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona i el Ball de Diables, l’Àliga ha dut a terme una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials per recordar la importància de seguir consells bàsics per al bon funcionament de l’acte com no introduir ampolles de vidre o llaunes durant el recorregut, respectar el torn per entrar a l’Àliga o seguir en tot moment les indicacions dels portadors. Durant tot el recorregut, el servei de megafonia instal·lat per l’Ajuntament va recordar les principals normes de funcionament.

Des de fa anys, l’Àliga promou les bones pràctiques durant un dels actes més populars i multitudinaris del programa festiu de Santa Tecla, fomentant una Baixada respectuosa.

Redacció