.

.

TOTS 21

L’Àliga de Tarragona farà una crida a la responsabilitat a totes les tarragonines i tarragonins per tal que aquest any no es desplacin fins a les escales del Pla de la Seu on, en condicions normals, el pròxim 21 de setembre s’hagués celebrat la Baixada de l’Àliga.

Sota el lema ‘Ni l’Àliga, ni tu’, l’element del Seguici Popular durà a terme una campanya a través de les xarxes socials per demanar que aquest any no es concentri ningú a un dels punts neuràlgics de la celebració de Santa Tecla, per respecte a totes les víctimes de la Covid-19 i els professionals que han lluitat i segueixen lliurant la batalla des de la primera línia.

Conscients de l’excepcionalitat del moment actual, marcat per la pandèmia mundial i les corresponents recomanacions sanitàries, l’Àliga de Tarragona llençarà a partir d’aquest divendres una campanya de conscienciació i sensibilització amb l’etiqueta #NilÀligaNiTu. L’objectiu és que tothom sigui conscient que aquest any les circumstàncies obliguen a suspendre l’acte popular i a prendre consciència de la necessitat d’evitar al màxim les concentracions de persones per reduir el risc de contagi.

La campanya es posarà en marxa aquest divendres, amb una fotografia a les xarxes que mostra, desats dins d’un calaix, la samarreta i mocador vermell que els portants de l’Àliga llueixen durant la Baixada cada 21 de setembre a la nit.

L’Àliga, des de la seva recuperació a Tarragona l’any 1986, sempre s’ha caracteritzat per la seva idiosincràsia festiva. No obstant això, aquest any, la peça dissenyada pel mestre ferrer Antoni Mas vol fer una crida a la responsabilitat i emplaça a totes les tarragonines i tarragonins a ajornar la festa fins a l’any vinent o quan les circumstàncies ho permetin.

Des de fa anys, l’Àliga s’ha convertit en prescriptora de bones pràctiques a través de les seves xarxes socials. En la passada edició de Santa Tecla, es va posar el focus en promoure una Baixada respectuosa, amb menys alcohol i menys plàstics.

Redacció