TOTS 21

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, en una imatge d’arxiu, durant un acte. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, ha reclamat a través de Tarragona21 que l’Hospital Joan XXIII ‘es doti d’una unitat de cremats per no haver d’enviar els ferits a Barcelona, amb la pèrdua de temps que això comporta’.

La petició sorgeix arran de l’accident de la planta química IQOXE, que va acabar amb el tràgic balanç de tres morts i sis ferits. Diversos ferits van ser traslladats a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, on hi ha una àmplia unitat de cremats, l’anomenat Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, on es tracten casos de cremats greus, amb serveis d’urgències les 24 hores.

Fonts de l’Hospital públic Joan XXIII han confirmat a aquest digital que el centre no ha disposat mai d’unitat de cremats. ‘La cartera de serveis l’estableix el CatSalut, que defineix una unitat de cremats per a tot Catalunya a l’Hospital de la Vall d’Hebron‘, han apuntat les mateixes fonts.

‘Disposar de la unitat per al tractament de cremats seria lògic en un entorn d’instal.lacions químiques com el que tenim al Camp de Tarragona’, ha subratllat Sánchez, que observa que d’aquesta manera ‘s’escurçarien els temps dels tractaments, tan vitals en aquests casos quan hi ha ferits greus o molt greus’.

D’altra banda, Sánchez ha reclamat també que la Generaliatt lideri un estudi de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona i que s’unifiquin criteris, tan bon punt l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat els pressupostos municipals d’enguany, on preveu fixar una dotació econòmica de 200.000 euros per a la realització d’un estudi, però al terme municipal de Tarragona.

Sánchez considera que s’ha d’actuar conjuntament i ha de ser la Generalitat qui es dediqui a fer aquest estudi, més enllà de l’interès del consistori tarragoní a fer el seu propi.

J. Garcia