TARRAGONA 21

El segon tinent d’alcalde de Serveis Econòmics i Personal, Jordi Fortuny. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Tarragona ja ha comprovat que amb l’arribada de la pandèmia i les mesures de distanciament social que ha calgut emprendre destaca poderosament un efecte que està afectant al món laboral en general i també al personal del consistori i les seves empreses municipals, on reuneix un gruix de 1.400 empleats: el teletreball.

El ple de l’Ajuntament té previst aprovar aquest divendres la compra d’ordinadors portàtils per un valor de 50.000 euros. Així ho ha aprovat la Comissió informativa de Serveis Generals i Govern Obert celebrada aquest dilluns, 18 de maig, segons ha sabut Tarragona21

El segon tinent d’alcalde de Serveis Econòmics i Personal, Jordi Fortuny, ha explicat a Tarragona21 que el teletreball ‘ha vingut per quedar-se aquí. Tots hem après a teletreballar durant aquesta pandèmia, i hem vist els estalvis de temps i l’augment de la productivitat que provoca’, a més d’evitar desplaçaments en vehicles privats. El consistori no tenia previst implantar el teletreball, però a bodes em convides, l’aparició de la pandèmia del coronavirus amb el consegüent confinament ha descobert les possibilitats que té.

‘Davant la nova normalitat, hem fet una immersió no buscada en el teletreball. Moltes reunions ja les fem virtuals, i no només entre regidors i amb personal directiu, sinó els mateixos treballadors’. No cal que es desplaci personal des d’altres punts de la ciutat o des d’altres oficines municipals per assistir a les reunions, com tampoc cal fer desplaçaments a Barcelona per segons quines gestions que es poden fer virtualment.

El consistori ja celebra plens municipals virtuals, comissions informatives virtuals o rodes de premsa virtuals.

Així, s’implantarà el teletreball a l’Ajuntament de Tarragona menys en aquelles feines on és imprescindible treballar presencialment, com la tasca de la Brigada Municipal o el personal que ha d’atendre al públic. Qui ho practicarà? ‘Tots els que puguin fer-ho’, respon Fortuny. ‘Cada cop més, l’Ajuntament aposta per les tecnologies de la informació i la comunicació i cada cop és més imprescindible el teletreball. Serà una de les prioritats de les nostres inversions’, subratlla.

L’equip de govern farà formació als treballadors.’Invertirem en material i infraestructures TIC, en major velocitat de connexió i aquesta forma de treballar formarà part de la nova normalitat’, subratlla el conseller municipal.

Jaume Garcia