.

.

TOTS 21

El passat dissabte l’Associació de Veïns de l’Eixample Platja i l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar van visitar les dependències. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils està treballant en l’adequació de les antigues instal·lacions de la televisió per convertir-les en el nou local de l’Eixample, que s’integrarà a la Xarxa de Centres Cívics i locals veïnals de Cambrils cogestionada entre el Departament de Participació i les pròpies entitats.

El passat dissabte, l’alcalde, Oliver Klein, va lliurar les claus del local a l’Associació de Veïns de l’Eixample Platja i l’Agrupament Escola i Guia Gent de Mar, durant una visita a aquestes dependències situades al carrer Colom, que també va comptar amb la presència de la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos; el regidor de barri, Enric Daza; i la regidora responsable del Pla Comunitari, Yolanda Quílez, entre altres. 

Klein va destacar l’aposta del Departament de Participació per perquè cada barri pugui tenir un espai físic per a realitzar activitats i programacions. El batlle va explicar que «és important disposar d’una xarxa de locals perquè són punts neuràlgics de cohesió i de comunitat als barris i permeten dinamitzar i ampliar la base de les entitats». En aquest sentit, segons el protocol d’ús aquests equipaments de proximitat són usats preferentment per les associacions de veïns i veïnes, que en són el motor, però el model de cogestió també dona cabuda a altres entitats del barri com els escoltes.  

Pleguezuelos es va mostrar molt satisfeta per haver trobat solució a una reclamació i necessitat històrica, i va animar a les associacions a treballar conjuntament i promoure activitats que beneficiïn el barri. Finalment, Daza va explicar que el fet que l’associació veïnal tingui un espai per fer activitats, exposicions i actes permetrà enfortir la cohesió en un dels barris més plurals i diversos de Cambrils». 

La Xarxa de Centres Cívics i locals veïnals està formada per set locals més adscrits al Departament de Participació que donen servei als barris de la Llosa i urbanitzacions de Ponent, Molí de la Torre, Nou Cambrils, Vilafortuny, el Port (Les Basses),  Molí de la Torre, Barri Antic (Centre Cultural) i Parellada (Centre Alba).

Redacció