.

.

TOTS 21

El conseller de Serveis Generals i Neteja Pública, Jordi Fortuny. Fotos: Laia Marín

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria de Neteja Pública, ha rebut una subvenció d’1 MEUR de l’Agència de Residus de Catalunya, després de presentar-se a la convocatòria per a projectes de foment de la recollida selectiva de residus municipals de l’any 2021, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència –finançat per la Unió Europea– NextGenerationEU.

El passat dia 20 d’abril l’Agència va comunicar a l’Ajuntament de Tarragona l’atorgament d’1 milió d’euros, per tal de portar a terme tot el projecte de millora de la recollida selectiva. L’aprovació definitiva se sabrà properament, ja que ara es provisional i està en període d’exposició pública. El conseller de Serveis Generals i Neteja Pública, Jordi Fortuny, apunta que aquesta és una molt bona notícia «ja que es un reconeixement als bons resultats presentats a principis d’aquest any com a balanç del 2021» i és un impuls més per «avançar en la millora de la recollida selectiva i de la tasca tan important que estem duent a terme en els darrers anys des del departament de Neteja». L’atorgament de la subvenció permetrà, a més, segons Fortuny «l’estalvi d’un milió d’euros de despesa d’inversió en el pressupost, el primer o segon any del nou contracte de recollida i neteja».

Les accions sol·licitades per les quals s’ha obtingut la subvenció son, d’una banda la implementació del control d’accés als contenidors tancats, com ja s’ha fet als barris de Bonavista, a Cala Romana i al Serrallo; el projecte de limitació de les aportacions de fracció de resta a tres dies de la setmana; la posada en marxa d’una aplicació mòbil de comunicació directa entre els usuaris i l’Ajuntament, per tal que es faci el seguiment de la recollida individual de cada persona o domicili, generant consells i advertències automàtiques; l’ampliació de les recollides comercials personalitzades i les actuals recollida d’oli i tèxtil i la futura «bonificació per participació», a llarg termini.

Redacció